Aarhus-mor laver pakkekalender med fokus på krea og samvær

Aarhus-mor laver pakkekalender med fokus på krea og samvær

Foto: Nissepigens Julebal

37-årige Kathe Sørensen fra Aarhus blev træt af bruge oceaner af tid på julekalendere med smådimser, som bare forsvandt ned i dybe i legetøjskassen.

Derfor opfandt hun en krea-julekalender til sin datter.

En kalender vi andre nu også kan få glæde af, idet hun har sat den i produktion under navnet “Nissepigens Julebal”.

“Jeg har tidligere forsøgt mig med den klassiske pakkekalender til min datter. 24 gaver købt hist og pist til 15-20 kroner stykket. Men jeg fik hurtigt den erfaring, som så mange andre, at den daglige gave fluks røg ned i legetøjskassen, hvor alt det andet smålegetøj lå”.

“Mine anstrengelse gav ikke ret meget leg eller hygge”, siger Kathe Moesgaard, der til daglig arbejder som pædagog i en naturbørnehave.

Hygge og samvær
Året efter havde hun derfor ambitioner om at lave en kalender til sin datter, der indgød til mere kreativitet, hygge og samvær.

“På det tidspunkt var min datter fire år,  og det største juleønske var at få en dukke. Jeg fandt på at kombinere de to ting, så hun faktisk selv skulle lave dukken som en del af kalenderen”.

Det blev til historien om Pyt, der mangler en at følges med til nisseballet.

“Historien blev til for at give kalenderen ekstra magi og en fortælling. Det var et stort hit hos min datter. Faktisk bliver hendes nissepige stadig leget med ofte, og vi snakker tit om, dengang hun blev lavet, fortæller Kathe Sørensen.

Målet er samvær
I år er det ikke kun Kathes 5,5 år gamle datter og lillebror på halvandet år, som får glæde af kalenderen, for Kathe Moesgaard har sat den i produktion under navnet “Nissepigens Julebal”.

“For mig handler det om at give en god idé videre, bidrage til mere kreativ hygge og samvær ude i de små hjem”, siger Kathe Sørensen.

Julekalenderen “Nissepigens Julebal” rummer 24 forskellige opgaver. Nogle af dem er af finmotorisk karakter, hvor barnet skal have hjælp af en voksen.

Og det er med fuldt overlæg, siger Kathe Sørensen.

Skabe værdi – sammen
“De fleste vil skulle have hjælp af en voksen for at løse opgaverne, men det er hele ideen. At give børnene, sammen med forældre, ældre søskende eller en anden voksen mulighed for at skabe noget, der kan få værdi, der strækker sig længere ud over julemåneden. Heri ligger også et blik for bæredygtighed”, siger hun.

Og næste år har Kathe Sørensen allerede en ny kalender under udvikling.

“Jeg har allerede ideer til, hvordan julekalenderen kan forfines til næste år, så den kan ramme en bredere målgruppe, hvad angår alder og køn”, siger Kathe Sørensen.

Salget af julekalenderen Nissepigens julebal er gået over alt forventning. Og Kathe Sørensen har i skrivende stund kun to kalendere tilbage.

Det er dog allerede muligt at bestille til næste år ved at sende en mail til kathemoesgaard@gmail.com.

  • “Nissepigens Julebal” henvender sig primært til børn i alderen 4-6 år, og deres forældre/familie.
  • Julekalenderen kræver at man, både som barn og voksen, kan leve sig ind i fortællingen og lege med og afsætter tid til at løse opgaverne.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.