Vinterferien er sidste chance for at sige farvel til sabeltigeren

Vinterferien er sidste chance for at sige farvel til sabeltigeren

Foto: Naturhistorisk Museum

I vinterferien er det sidste chance for at stå ansigt til ansigt med sabelkatten, hulebjørnen og alle de andre fortidsdyr på Naturhistorisk Museum Aarhus.

Udstillingen, “Jagten på istiden”, der er støttet af Nordea-fonden, lukker efter den 25. februar, men Naturhistorisk Museum sender de uldne kæmper tilbage til istiden med et brag af et vinterferieprogram.

Her kan er der blandt andet mulighed for at teste sine evner på jagtmarken, sætte dyrespor, komme tæt på dissektionen og opsprætningen af den nordatlantiske hval, hvidnæsen, lave foderkugler, tage på skattejagt, møde museets levende dyr, opleve dissektioner og meget meget mere.

Foto: Naturhistorisk Museum

Daglige dissektioner
Traditionen tro vil man også i år dagligt kunne opleve dissektioner af vilde dyr. Blandt andet en odder, sikahjort og vildsvinegrisling.

Den helt store attraktion bliver dog dissektionen af en hvidnæse, en hval der lever i Nordatlanten, og som kan blive op til tre meter lang.

Hvalen vendes på vrangen
Dissektionen af hvidnæsen foregår hele den 13. februar. Hvalen skal undersøges af et hold forskere. Det stiller strenge krav til stedet og arbejdsforholdene, der vil derfor kun være muligt at kigge ind til arbejdet og ikke komme helt tæt på.

Dissektionen bliver livestreamet til museets auditorium hele dagen – med undtagelse af den time, hvor auditoriet bruges til den traditionelle dissektion.

Vinterferien på Naturhistorisk Museum

  • Skattejagt – gå på jagt efter dyrespor. Alle dage klokken 10-17
  • Sæt et spor – og lav en gipsafstøbning – alle dage klokken 10-16
  • Jagtmarken – Ta’ sigte, og få ram på en istidskæmpe! Alle dage klokken 10-16
  • Hold varmen – bliv klogere på dyr og menneskers overlevelse i ekstrem kulde – alle dage klokken 10-16
  • Lav foderkugler til fuglene – alle dage klokken 10-16
  • Dagens dissektion – alle dage klokken 12.30. Er der mange mennesker, vil der være ekstra dissektioner – dog undtagen tirsdag, hvor der livestreames direkte til auditoriet af dissektionen af hvidnæsen.
  • Mød de levende dyr – slanger, fugleedderkop og mange andre – hver dag klokken 10-16
  • Hvallounge – bliv klogere på havets kæmper  – alle dage klokken 10-16
  • Mød konservatorerne  – alle dage klokken 10-15.30

Vinterferieaktiviteterne foregår fra lørdag den 10. februar til søndag den 18. februar klokken 10-17. Alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.