Naturhistorisk Museum sætter besøgsrekord i 2017

Naturhistorisk Museum sætter besøgsrekord i 2017

Foto: Naturhistorisk Museum

Som det europæiske kulturhovedsstadsår for Aarhus rinder ud, gøres resultaterne op hos byens kulturinstitutioner.

Naturhistorisk Museum i Aarhus er man meget glade og ikke mindst stolte, for museets travle år har udmøntet sig i besøgsrekord for femte år i træk.

89.014 børn og voksne regner museet at nå, inden nytåret ringer ind.

LÆS OGSÅ: 5 børnevenlige stop på Letbanen

Og det er endda uden at tælle den store gratis udstilling, Habitat:Aarhus, i midtbyen med.

Museet vurderer, at den alene er blevet besøgt af i omegnen 150.000 gæster.

Markant fremgang
De flotte besøgstal bliver kun endnu mere imponerende, når man bare kigger ganske få år tilbage.

For to år siden, i 2015, lå museet på 65.000 gæster i et rekordår, og museumsdirektør Bo Skaarup har svært ved at stoppe med at smile, når han fortæller om museets stigning på cirka 25.000 gæster på bare to år.

Store forventninger
“Vi havde jo store forventninger til 2017 på antal besøgende, og vi syntes selv at vores tilbud med både en markant udstilling om byens natur med aarhusianernes egne fotos og en stor ny udstilling om istiden, stod stærkt i kulturbyåret”, fortæller museumsdirektør Bo Skaarup.

LÆS OGSÅ: 5 hyggelige steder med åbent mellem jul og nytår

“Derfor er det også dejligt, når gæsterne kommer strømmende og vi kan mærke i vores billetsalg, at der også kigger nye folk forbi, siger Bo Skaarup, som tilskriver samarbejdet med Aarhus 2017, Aarhus Kommune, fondene, VisitAarhus og ikke mindst aarhusianerne selv det flotte årsresultat.

Blomstrende 2018
Naturhistorisk Museum ser frem mod 2018 – ikke mindst i et blomstrende samarbejde med Letbanen.

De to parter er gået sammen om at “evakuere” et bælte af vild natur og blomster fra Godsbaneterrænnet.

“Dem har vi i fællesskab med Letbanen sået ud i byens nye trafikårer – så Aarhus på alle parametre kan udfolde sig som den levende og mangfoldige by, den er”.

Naturhistorisk Museum markerer sig også i forbindelse med VM i sejlads, som holdes i Aarhus til sommer.

“Vi sætter alle sejl til, flytter museet ned på havnen, og slår smut for det fantastiske liv i og over vandet som jo også er en vigtig del af Aarhus”, siger Bo Skaarup.

Naturhistorisk Museum har åbent mellem jul og nytår – i dagene 26., 27., 28., 29. og 30. december. Alle dage klokken 10-16 (børn har gratis adgang).

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.