Naturhistorisk Museum rykker på havnen i forbindelse med VM i sejlsport

Naturhistorisk Museum rykker på havnen i forbindelse med VM i sejlsport

Foto: Mick Andersson / Aarhus2018

I forbindelse med VM i sejlsport, som foregår i Aarhus frem til 12. august, rykker Naturhistorisk Museum fra Uniparken til Aarhus Ø med et maritmt pop-up-museum.

Her kan du og ungerne lege stranddetektiver og blandt andet udforske magnetisk sand, nærstudere tang, posthornsorme, mosdyr og andre underlige ting, som tingfinderen kan finde på stranden.

Det er også muligt at komme på ekspedition i hvalernes verden og undersøge knogler, barder og tænder og selv opleve, hvor store dyr de egentlig er.

Foto: Naturhistorisk Museum

Lav din egen kikkert
Som en del af hvalekspeditionen kan alle børn kan lave deres egen kikkert af toilet- og køkkenruller på kikkertværkstedet. Den kan bruges, når der skal spottes hvalblåster – altså det “blæs”, der kommer ud fra hvalens lufthul

VM i sejlads starter med et brag af en åbningsfest torsdag den 2. august klokken 19.30, hvor Michael Learns to Rock og Alexander Oscar optræder på scenen på Aarhus Ø.

Folkefest på Aarhus Ø
Og i de næste små to uger kæmper op mod 1500 sejlere fra over 100 nationer om medaljer og ikke mindst kvalifikation til OL ved mesterskaberne i Aarhus.

Og selvom sejladsen foregår på vandet, så er der også masser at opleve på land for sejlsportsfans fra hele verden – og alle os andre, der bare kigger forbi folkefesten og de mange fascinerende både.

Oplev blandt andet:

  • Daglige koncerter for børn på scenen på Aarhus Ø – med blandt andet børnestomp og skrallebang-show
  • Hop ombord på et ægte piratskib og skoleskibet Georg Stage
  • Kom ud og ro – og sejl i kano
  • Få lavet din egen sømandstatovering
  • Sejl med modelbåde
  • Mød stillehavets vikinger ved Moesgaard
  • Prøv at sejle med de lokale sejlklubber
  • Se børnetrylleshow
  • Og tag på opdagelse med forskningsskibet Aurora

De mange mange arrangementer er samlet på VM i sejlsports hjemmeside – find programmet på aarhus2018.dk.

Naturhistorisk Museums pop-up-museumshjørne på Aarhus Ø (tæt på scenen) har åbent fra den 3. august klokken 10 til og med den 12. august, hvor VM slutter.

Det er gratis at være med (og man er mere end velkommen til at tage tomme toilet- og køkkenruller med til kikkertværkstedet).

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.