Musikerpars sovesange hjælper dit barn til drømmeland

Musikerpars sovesange hjælper dit barn til drømmeland

Luise og Anders Føns Haaber står bag Sovesange

De fleste forældre til mindre børn kender det.

Det er puttetid, men det lille vidunder vil ikke lukke sine øjne og give slip på dagen.

”Moar, jeg skal tisse”, ”mig ikke sove, mig lege” eller ”hjælp, der er et monster under min seng”.

Undskyldninger er det nok af, men nu er der hjælp på vej i bogen “Sovesange”, der med 12 små godnathistorier og 12 godnatsange er et spejl af de velkendte sovesituationer og samtidig hjælper barnet til drømmeland på en anerkendende og forstående måde.

Turnerer med Babybandet
Musikerparret Luise og Anders Føns Haaber lever af at spille musik for børn.

De turnerer landet rundt med deres band Babybandet, hvor de får de mindste op og hoppe og danse til deres glade musik.

Derud over er parret også forfattere og lige nu aktuelle med bogen “Sovesange”, som netop er udkommet.

Efterspørgsel på sovesange
“Sovesange” er en bog med både godnathistorier til at læse højt og sange, der kan lyttes til via en streamingtjeneste eller spilles ud fra de noder, der er i bogen.

”Vi er blevet opfordret til at skrive en række sovesange af vores publikum, når vi er ude at spille koncerter. Mange forældre efterspørger nogle nye godnatsange frem for de gamle klassikere, og så fik vi ideen til også at skrive en række fortællinger og skabe en bog, der både er sjov for barnet og en hjælp for forældre, der gerne vil have deres børn til at sove”, fortæller de to musikere, som debuterede på bogfronten med bogen “Bim Bam Baby” i 2013.

Også en app
I kølvandet på Luise og Anders Føns Haabers første bog “Bim Bam Baby” lancerede de en app, hvor bogens motoriske øvelser til babyer bliver vist med videoklip.

Og den ide er også taget med i “Sovesange” med en app, hvor forældre og børn blandt andet kan få læst godnathistorierne højt og lytte til sangene.

“Vi kan godt lide tanken om, at en bog ikke blot er en bog, men et univers, som børn og forældre kan begive sig ind i. Vi er jo først og fremmest musikere, og musik er lyd, så derfor er en app oplagt, så man også kan lære melodierne”, siger Anders og Luise Føns Haaber.

Inspiration fra egne børn
Inspirationen til parrets sange kommer først og fremmest fra deres egne to børn.

Især deres ældste datter Alvilda på seks år har været en del af arbejdet med at skrive sangene i den nye bog.

“Alvilda har rent faktisk skrevet sangen Drømmeland, som er med på Sovesange, og hun synger også med på flere af sangene, blandt andet på Lille Frøken Hidsigprop”, fortæller Luise Føns Haaber.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.