Vinterferie på Moesgaard: Tag til Mexico og dans med skeletter

Vinterferie på Moesgaard: Tag til Mexico og dans med skeletter

Foto: Moesgaard Museum

Tag familien med på Moesgaard i vinterferien til hygge og masser af aktiviteter.

I uge 7 inviterer museet både børn, forældre og bedsteforældre med på oplevelse i museets udstilling om minderitualer i Mexico.

Kom og dans med skeletter, bliv ansigtsmalet og klip papel picado, som er smukke mexicanske papirguirlander. Der er også mulighed for at tage en selfie med figurskeletterne fra Mexico, La Catrina og el Catrin.


Vinterferieaktiviteterne foregår i uge 7 fra mandag 12. februar til og med lørdag 17. februar hver dag fra klokken 11-15.

Tag med på rundvisning
Hør vores guider fortælle om, hvordan de levende i Mexico og i andre lande mindes de døde.

I kan også spille mindespil, og sammen finde ud af, hvilke historier fra jeres familie, I har lyst til at give videre til kommende generationer og sende et postkort til fremtiden.

Museumscafeen serverer lækre mexicanske retter hele vinterferien. Nyd en mexicansk suppe, chili con carne med nachos eller en lækker flan med karamelsauce til dessert.

Matcher filmen “Coco”
Måske har I planlagt, at I i løbet af vinterferien skal ind og se den nye børnefilm Coco? Den foregår også i Mexico og handler om drengen Miguel, der drømmer om at blive musiker lige som sin afdøde tip-tip-oldefar.

I filmen må Miguel tage sine afdøde familiemedlemmer til hjælp for at nå sin drøm.

Hvis I har lyst til at blive klogere på Mexico og de levendes forhold til de døde enten før eller efter I har set filmen, så besøg vores udstilling og deltag i ferieaktiviteterne.

Alle børn og unge under 18 år har gratis adgang til museet.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.