Se en ægte rumraket – og en masse andre opfindelser

Se en ægte rumraket – og en masse andre opfindelser

Foto: Aarhus Mini Maker Faire

På DOKK1 skydes efterårsferien i gang med Aarhus Mini Maker Faire – en kæmpe gør-det-selv-festival med sloganet “Se seje opfindelser – lær hvordan de virker – prøv at lave dem selv!”

I år byder programmet blandt andet på masser af robotter, en Gameboy-koncert, et ’darkroom’ med lyskunst og en ægte, meterhøj rumraket.

Workshops og værksteder
Aarhus Mini Maker Faire finder sted allerede i denne weekend på DOKK1. Altså både lørdag den 14. og søndag den 15. oktober – begge dage klokken 10-16.

Der er fri entré til eventet, hvor publikum mødes med et væld af stande, workshops og åbne værksteder.

Ny teknologi
Fælles for de deltagende “makers” og deres stande er, at det er mennesker, som brænder for at skabe noget selv – hvad enten det er inden for ny teknologi, håndværk, kunst eller design.

Maker-bevægelsen er særligt kendt for at udforske ny teknologi, f.eks. 3D-print, hacking, droner og virtual reality, og det gælder også for Aarhus Mini Maker Faire.

Prøv at programmere
I år kan publikum blandt andet prøve at programmere med Arduino, micro:bits og Raspberry Pi.

Man kan både blive 3D-scannet, bygge kamprobotter eller tale med IBMs intelligente TJBot. Men man kan også bygge sine egne hylder i genbrugstræ, designe og trykke en t-shirt, bygge et kæmpeværk med perleplader, lave skrotkunst eller høre en koncert spillet på Game Boy-maskiner.

Se en ægte rumraket
Som noget helt særligt i år kan publikum opleve en vaskeægte rumraket. Det er amatør-raketbyggerne i foreningen Copenhagen Suborbitals, der stiller deres meterhøje raket NEXØ 1 op på DOKK1.

Her kan man både nærstudere raketten og dens jetmotorer, se film om foreningens raketopsendelser og snakke med opfinderne selv. Og ikke mindst kan man få lov til at komme ind i en rigtig rumkapsel!

Gratis entre
Aarhus Mini Maker Faire tiltrak sidste år cirka 6000 besøgende.

Det arrangeres og afvikles af DOKK1/Hovedbiblioteket i samarbejde med det lokale makerspace OSAA (Open Space Aarhus) samt den verdensomspændende organisation MAKE.

Der er fri entré begge dage, men man skal tilmelde sig som publikum – enten ved indgangen eller hjemmefra via hjemmesiden.

Se hele programmet på Aarhus Mini Maker Faires Facebook-side.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.