Mickey Mouse fylder 90 år i dag – fejres over hele verden

Mickey Mouse fylder 90 år i dag – fejres over hele verden

Tegning: Egmont

I dag, søndag den 18. november er det præcis 90 år siden, at verden første gang stiftede bekendtskab med Mickey Mouse.

Det var i tegnefilmen Steamboat Willie, som samtidig blev Walt Disneys helt store gennembrud.

I anledning af sin runde dag vil den højtelskede mus blive fejret over hele verden, og danske fans kan glæde sig til hele tre udgivelser i anledning af den runde dag.

Tegning: Egmont
  • Anders And & Co. nr. 46/2018 (udkommer 15. november): I anledning af 90-års fødselsdagen er der blevet skabt en helt ny historie med Mickey og Anders, der sejler rundt på en gammel hjuldamper – med klare henvisninger til Steamboat Willie, gennembrudsfilmen fra 1928.
  • Anders And Classic nr. 24 (udkommer 15. november): 100 sider dedikeret til Andebys skarpeste privatdetektiv. Bladet indeholder blandt andet den allerførste tegneserie med Mickey Mouse, Højtflyvende Planer, der debuterede i aviserne den 13. januar 1930.
  • Jumbobog nr. 472 (udkommer 2. december): Denne udgivelse byder ligesom Anders And-bladet på en sjældenhed: Mickey og Anders i samme historie. I denne Jumbobog tager de sammen på en vild ekspedition ud i junglen for at aflevere et mystisk scepter. Global fejring af verdens mest populære mus

90-års dagen vil desuden blive fejret overalt i de mange Disney-temaparker under temaet The World’s Biggest Mickey Mouse Party, ligesom den amerikanske tv-station ABC, som Disney ejer, vil transmittere en helt særlig hyldest til Mickey Mouse.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.