Aarhusianske skoleelever skal prøve endnu mere sjov sport

Aarhusianske skoleelever skal prøve endnu mere sjov sport

Foto: Per Ryolf / Aarhus Kommune

Golf, floorball, billard og redskabsgymnastik.

Det er bare et lille udpluk af de sportsgrene, som aarhusianske skoleelever har haft mulighed for at prøve kræfter med siden 2015 på baggrund af et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Idrætssamvirket Aarhus.

Ny pulje aktiveres
Nu aktiverer de to samarbejdspartnere en ny pulje for årene 2018-2020. En pulje til fælles projekter mellem skoler og idrætsforeninger. I alt er der sat 300.000 kroner af pr. år.

”Aarhus har mange engagerede og dygtige instruktører i byens foreninger, som kan være med til at skabe nye aktiviteter i folkeskolen”.

“Jeg håber, at vi med puljen kan skabe endnu mere aktivitet både i skolen og i vores foreninger, så endnu flere børn og unge får en aktiv hverdag fuld af sport og sunde fællesskaber”, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

Bevægelse og læring
Puljen blev udbudt første gang i 2015.

Den understøtter intentionerne i “Folkeskoleloven – Bevægelse og Den åbne skole”, hvor der er fokus på bevægelse og læring.

Den skal også bidrage til, at børn og unge får inspiration til at bruge de gode muligheder og de fællesskaber, idrætsforeningerne har til dem.

Sunde børn lærer mere
Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom, glæder sig over samarbejdet.

”Tættere bånd mellem skoler og idrætsforeninger er ganske enkelt godt for både det lokale fællesskab og for børn og familier”.

“Børn, forældre og foreninger får bedre kendskab til hinanden, og måske baner vi vejen for nye fritidsinteresser. Samtidig ved vi, at aktive og sunde børn lærer mere, og på den måde kan projekterne være med til at mindske uligheden i sundhed,” siger Thomas Medom.

Siden 2015 er der uddelt midler til 31 samarbejdsprojekter.

Mange af projekterne er nu afsluttet med gode erfaringer, som kan læses i rapporten “Bevægelse og den åbne skole“.

Flere medlemmer
Hos Idrætssamvirket Aarhus kan man tydeligt se resultaterne af samarbejdsprojekterne med kommunens folkeskoler.

”Vi kan se, at de mange partnerskaber mellem folkeskolerne og idrætsforeningerne har givet flere medlemmer i flere idrætsforeninger, og at kendskabet til hinanden skaber muligheder for øget samarbejde i fremtiden”.

“Jeg glæder mig derfor over, at projektet fortsætter i yderligere tre år”, siger Jens Bundgaard, formand for Idrætssamvirket Aarhus.

Næste ansøgningsrunde til projekter er i foråret 2018.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.