Maria Kaas: 10 hotspots i børnehøjde

Maria Kaas: 10 hotspots i børnehøjde

Foto: Maria Kaas

Blogger Maria Kaas bor midt i Aarhus med sine to gutter, William på seks år og Otto på fem år. Derudover har hun kæreste og en lille bonusfamilie i Aalborg, hvor hun også tilbringer en del tid.

Bloggen afspejler 35-årige Maria Kaas hverdag i de to byer, og den er en god blanding af oplevelser, mode, cool locations, mad og rejser.

“Jeg er virkelig er kommet til at holde af Aalborg. Men Aarhus vil altid være min by, og både drengene og jeg elsker Aarhus. Byen vokser hele tiden, og der er kommet meget mere fokus på børn”.

Udover at være blogger og mor,  arbejder Maria Kaas som pædagog på en privatskole i midtbyen.

Hvad er i dine øjne den bedste sommeraktivitet med dine børn?
I år skal vi for første gang holde ferie i en kolonihave. Det glæder vi os alle vildt til! Her skal vi bare råhygge, læse bøger, lege i haven, spise jordbær og is, lave bål og kigge efter insekter.

Vi benytter os sjældent af de store, fancy sommerforlystelser. Primært, fordi jeg synes det er for dyrt, men også fordi jeg foretrækker nærvær og ro, når drengene og jeg har god tid sammen.

Hvad er yndlings-regnvejrsaktiviteten med dine børn hjemme hos dig?
Spille spil
Lave vores egne spil ud fra drengenes fantasi
Hoppe i vandpytter og lave dæmninger på Godsbanen
Hænge ud på DOKK1
Laver huler
Spillecafeen i Vestergade

Hvor finder man Aarhus bedste legeplads?
Vi har i efterhånden en del år kommet rigtig meget på Godsbanen. Her er der masser af plads og godt muligheder for at få fantasien sat i spil. Mine drenge udforsker parkour, kigger på rollespil og kører på løbehjul ved skaterampen. Og så er Plantecafeen kommet, hvor man kan få en dejlig kop kakao.

Vi er også begyndt at komme meget på Børnenes jord, som må være Aarhus absolut bedste legeplads. I weekenderne vrimler det med børnefamilier og en skøn summen af glade mennesker.

Hvad er din favorit-børnetøjsbutik i Aarhus?
Jeg handler ofte i Magasin. De har et stort udvalg og i alle prisklasser. De har lige fået Mango til børn, som hitter helt vildt herhjemme, og prisen er ála H&M.

Hvilken butik tager du oftest hen i for at købe legetøj til dine børn?
Vi går enten i BR, i Magasin eller Askeladen.

Hvad er dit bud på den bedste barselscafé i Aarhus?
Nu er mine børn jo ved at være store. Men vi går ofte på Street Coffee. Her bliver mine drenge altid budt velkommen. Og de ansatte gør, hvad de kan for at servere en drikkevenlig kop varm kakao.

Kjærs Kaffebar er også et dejligt og roligt sted, med mulighed for at parkere barnevognen i baggården, og også her bliver børn budt velkommen med et smil (og så har kaffebaren de lækreste hjemmebagte boller og kager).

Hvor tager du oftest familien med ud og spise henne?
Vi elsker at gå ned i Graven og købe byens bedste fritter hos Haute Friture. Overfor er der en grøn plet, så ungerne kan rende lidt. Ellers køber vi som ofte noget take away fra for eksempel Oli Nico eller Vaca.

Vi besøger også ofte Aarhus Street Food, hvor Mormors Køkken har den bedste boller i karry. Men her vil jeg anbefale at komme i god tid og ikke lige til spisetid.

Du og din familie skal på udflugt i Aarhusomegnen. Hvor tager I hen?
Tons i DGI-Huset
Skolemarken ved Frederiksbjerg Skole
Væksthusene (gratis entre) og Botanisk Have
Risskoven med picnic kurv
Aros som altid hitter hos mine drenge
Mindeparken og deres store legeplads

Hvad er efter din mening det mest oversete børnested i Aarhus?
Det må være Godsbanen og vi vil elske at få flere børnefamilier derned

Hvad mangler vi på børnefronten i Aarhus?
Små legepladser i for eksempel Mølleparken og i nærheden af Store Torv. Nogle vandbassiner.

Ellers synes jeg faktisk, at Aarhus midtby er meget børnevenlig.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.