Marc Perera Christensen, borgmesterkandidat for Konservative

Marc Perera Christensen, borgmesterkandidat for Konservative

Foto: Marc Perera Christensen

På Kids Aarhus dækker vi kommunalvalget set med børne- og familiebriller.

Vi har spurgt jer læsere, hvad I mener er de vigtigste fokusområdet for aarhusianske børnefamilier.

Efterfølgende har vi sendt spørgsmålene til de opstillede partier, og vi bringer her de næste par uger frem til kommunalvalget politikernes svar.

Marc Perera Christensen (C), borgmesterkandidat for Konservative
Dagens kandidat er Marc Perera Christensen. Han er konservativ borgmesterkandidat i Århus og har været politisk leder af Konservatives byrådsgruppe siden 2006.

Marc Perera Christensen er gift, og har en lille pige.

Normering. Hvad er din holdning til normeringen i daginstitutionerne i Aarhus? Og mener, du, der skal indføres minimumsnormeringer? Er det noget, du ser blive indført i den kommende valgperiode?

Aarhus Kommune ligger midt i feltet, når det kommer til nomineringer i daginstitutionerne, hvilket vi synes er et passende niveau.

Vi mener i stedet at fokus bør være på at nedsætte priserne, så børnefamilierne får bedre råd til at børnepasning og det er en mindre byde på deres økonomi.

Minimumsnormeringer er vi imod. Dordi vi ikke mener, at nomineringer entydigt er et udtryk for, hvor gode forholdene er.

HjemmepasningStøtter du op om, at pengene følger barnet, og kommunen giver et tilskud til hjemmepasning for forældre, der hellere vil passe barnet hjemme, eller ikke kan finde pasning i kommunalt regi? Skal der f.eks. eksperimenteres med nye former for pasning, hvor forældres arbejdsliv bliver en del af børnenes hverdag? 

Nej, det støtter vi ikke.

Vi frygter, at en sådan model vil være med til at gøre det endnu lettere at isolere sig fra det omkringlæggende samfund (for eksempel i vores integrationsindsats), og vi mener også, at der er en værdi i, at børnene lære at begå sig socialt i daginstitution.

Skole. Hvordan ser din aarhusianske drømmeskole ud? Hvad optager eleverne og lærerne på den skole, og hvordan fungerer dagligdagen? Hvordan vil du gøre skolernes rammer være bedre?

Min drømmeskole er en folkeskole uden den katastrofale heldagsskole.

Det er en skole, hvor niveaudeling sikrer, at alle får en undervisning, der er lavet til det niveau, som eleverne er på, så de stærke elever kan blive udfordret – og de udfordrede elever får den hjælp de behøver.

Eleverne og lærerne er optaget af at sikre en faglig kunnen, så ingen elever går ud af skolerne uden at kunne regne og skrive, men også mindst lige så vigtigt, får den dannelse der er så nødvendig for at kunne begå sig i vores samfund.

Min drømmeskole er også en skole, hvor folkeskolerne har en social forskellighed, så ghettoerne kan opløses og alle får en god start på deres liv i byen.

Breddeidræt. Aarhus ligger ifølge rapporten Idrætsfaciliteter i Danmark 2017 syvendesidst ud af landets 98 kommuner, når vi kigger på facilitetsdækning per indbyggertal. Hvad mener du om det? Og går du på valg på at styrke idrætsfasciliteterne for børn og unge i Aarhus?

Ja. Det Konservative Folkeparti har som en af vores mærkesager, at vi skal kortlægge behovet for nye idræts- og sportsfacilteter for unge i Århus og få alle lokalområder op på basisniveau.

Det vil sige, at der ikke skal være nogen steder i Århus, hvor man ikke har adgang til ordentlige faciliteter. Det er simpelthen for dårligt, at byen får en så lav placering og dette bør prioriteres.

Vi mener, at Århus skal melde sig, som den by i Danmark der udbyder det bedste kultur og fritidsliv for børn.

Dette skal gøres, så Århus får tiltrukket endnu flere familier til byen.

Århus er allerede kendt for at være en fantastisk studie- og erhvervsby. Nu skal den også være kendt for at være et godt sted at være barn i.

Kultur. Hvordan sikrer vi bedst, at alle Aarhus børn og unge får kultur? Og skal vi det?

Vi er det borgerlige parti, som har det største brændende hjerte for kulturen i Århus.

Det er vores langsigtet mål, at Århus skal være i toppen af Nordeuropa, når det kommer til sport og kulturevents.

Helt konkret mener vi for eksempel, at Århus skal være den bedst by til at udbede kultur for børn og familier.

Et godt sted at starte vil være at oprette en børnekulturfestival. Dette skal gøres, så Århus får tiltrukket endnu flere børnefamilier til byen.

Vi er allerede kendt for at være en attraktiv studie- og erhvervsby. Nu skal vi også være kendt for at være et attraktivt sted at være barn i.

BonusspørgsmåletHvad mangler vi på børnefronten i Aarhus (hvis du havde helt frie hænder)? Er der ellers noget, du vil tilføje, som siger noget principielt om dig som kandidat?

Vores vigtigste sag på børne og familieområdet ved dette valg, er at få dagplejen i fokus.

Dagplejerne er i dag en alt for overset ressourcer, som på mange måder er et bedre pasningstilbud. Det er både en billig løsning, der kan give os langt mere omsorg for pengene, men også en løsning der har meget at byde på.

Aarhus kommune vil være langt bedre stillet, hvis der også var et stærkt alternativ i form af dagplejeordninger.