Mammutter trak massevis af gæster til Naturhistorisk Museum

Mammutter trak massevis af gæster til Naturhistorisk Museum

Foto: Naturhistorisk Museum

Det har været en forrygende efterårsferie med rigtig mange besøgende på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Museet har haft besøgsrekord lørdag og søndag, og allerede efter feriens første seks dage, kunne museet melde en stigning på mere end otte procent af besøgende i forhold til gennemsnittet de sidste ti år.

Fyldt med familier
Og det er noget, der glæder museumsdirektør Bo Skaarup.

“Det er simpelthen en fornøjelse at se museet bliver fyldt med familier, der bliver knyttet sammen omkring naturvidenskabelige oplevelser og viden om naturen”.

“Det er jo vores formål at inspirere til naturhistorisk eventyrlyst – og med så flotte besøgstal kan vi kun konkludere, at naturens underfundige verden er sprællevende, også hos børnefamilierne i Østjylland”, siger museumsdirektøren.

Fuldt program
Her på efterårsferien allersidste dag byder Naturhistorisk Museum også på fuldt program med skattejagter, levende slanger, udgravning af bjørneknogler, konservatorer, daglige dissektioner, og andre kig ind i naturens mysterier.

Samtidig er det allerallersidste chance for at se de udendørs mammutter, inden de bliver pakket væk og går nu i vinterhi.

Istidens kæmper fortsætter
Den spektakulære udstilling om istidens forunderlige dyreliv, “Istidens kæmper“, bliver stående indendørs til og med vinterferien 2018.

Ifølge butiksansvarlig i billetsalget, Birgitte Neergaard-Petersen, har stigningen fordelt sig på alle dage.

“Det er ikke som tidligere år, hvor vi har haft nogle helt vilde dage, hvor alle dukkede op på samme tid. Så vi har kunnet følge med det meste af tiden”, siger hun.

Naturhistorisk Museum har åbent alle ugens dage, også mandage, fra klokken 10-17. Børn og unge har gratis adgang til museet.

Alle aktiviteter er gratis, når entreen er betalt.

Fakta:

  • 4421 gæster havde fredag i efterårsferien 2017 besøgt museet , hvilket er en stigning på otte procent, sammenlignet med gennemsnittet de sidste 10 år.
  • Museet har allerede haft to rekorddage – nemlig den første lørdag og søndag.
  • Efterårsferien i år er kun blevet overgået med flere besøgende i 2014, hvor 5235 gæster havde været forbi på de første seks dage.
  • Ud fra historiske data forventer museet at nå et samlet besøgstal på ca. 6500 gæster i løbet af hele ferien.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.