Mårslet-børn får nu sikrere skolevej

Mårslet-børn får nu sikrere skolevej

Foto: Rådet for Sikker Trafik

850 skolebørn får nu en sikrere vej i skole, når farten i Mårslet sænkes til 40 km/t på alle veje. Det oplyser Aarhus Kommune.

Forventningen er, at hastighedsnedsættelsen vil forebygge ulykker og skabe større tryghed for byens beboere – ikke mindst de 850 børn, der dagligt skal til og fra skole i byen, der ligger lidt udenfor Aarhus.

Forebygger ulykker
”Det er vores klare forventning, at en lavere hastighed i Mårslet vil forebygge ulykker og skabe en større tryghed for især børn og lette trafikanter,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Mange borgere i Mårslet har selv en oplevelse af, at der bliver kørt for stærkt i byen og glæder sig derfor over, at hastigheden nu bliver sat ned.

Skaber tryghed
”Når 850 børn skal til og fra skole hver dag, er tæt og blandet trafik et vilkår, men den høje fart kan vi afhjælpe. Vi håber og tror på, at de nye fartzoner vil sænke hastigheden og øge trygheden for vores børn,” siger Kurt Iversen, pædagogisk leder og trafikkoordinator på Mårslet Skole.

Hastighedsnedsættelsen indføres som et forsøg og vil gælde resten af 2017. I forsøgsperioden sættes der blandt andet zoneskilte på, og der etableres bump.

Derudover deler kommunen trafikveste med hjerteformede påmindelser om den nye hastighedszone ud til daginstitutioner og skolebørn i byen.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.