Den STORE måltidskasse-guide

Den STORE måltidskasse-guide

Foto: Aarstiderne

Det er mandag.

Du står i Netto med to ultratrætte unger og forsøger at samle tankerne om indkøbsliste og aftensmad. Og det eneste, du kan finde på at lave til aftensmad, er pasta med kødsovs. Igen.

For i en travl hverdag er det bare svært at få sund, nærende og ikke mindst afvekslende aftensmad til at hænge sammen med med fuldtidsjob, småbørn og ulvetime.

Men fortvivl ikke, for nu giver vi dig det kæmpestore overblik over de børnevenlige  og familievenlige måltidskasser, der findes i Aarhus og omegn:

Retnemt.dk
Retnemt.dk har to familievenlige kasser: Ret børnevenlig måltidskasse med mad som både små og store elsker at spise, og en FamilieRet måltidskasse, som har fokus på retter, som hele familien kan lide. Her er måltider til 1-5 dage, og mulighed for at vælge mellem 2-4 personer. Priserne starter på 43 kroner pr. måltid pr. person.

Aarstiderne.dk
Aarstiderne har BørnefamilieKassen, der indeholder nemme og velkendte retter, som er til at tilberede for både børn og voksne. Den er rettet mod børnefamilier med fokus på lækre grøntsager, velkendte fisk og velsmagende kød – og med en tilberedningstid på maks 30 minutter. Aarstidernes kasser er 100 procent økologiske. Børnefamiliekassen indholder mad til tre dage, og kan bestilles til alt mellem 3-5 personer. Priserne starter fra 43 kroner pr. måltid pr. person.

KONKURRENCE: Aarstiderne trækker lige nu lod om tre gratis måltidskasser – deltag i lodtrækningen her.

Simple Feast
Simple Feast er et nystartet firma med fokus på bæredygtighed og økologi. Her laves maden færdig på glas, og den leveres i papkasser. Hos Simple Feast kan du vælge mellem to kasser – den lille kasse med fire glas til den lille familie eller parret uden børn, eller den store kasse med otte glas, som er til den store familie – firmaet bag garanterer, at du kan have aftensmaden klar på 10 minutter. Her er måltider til fire dage til mellem 2-4 personer. Priserne starter på 53 kroner pr. måltid pr. person.

Familiemåltider.dk
Familiemåltider.dk har Familiekassen, som er børnevenlige retter med simple grøntsasger. Det er opskrifter, der er udviklet med børn i tankerne. Kasserne leveres fra størrelse small til XL – large-kasse er til to voksne og to børn. Du får en kasse med friske råvarer plus opskrifter leveret til døren. Her er måltider til fire dage til mellem 1 og 4 personer. Priserne starter på 33 kroner pr. måltid pr. person.

Den Grønne Asparges
Den Grønne Asparges har måltidskasser til et varierende antal dage – men ikke en specifikt målrettet børnefamilier. Her får du leveret en kasse med friske råvarer og lækre opskrifter. Du kan også vælge en kasse, hvor der er frisk fisk fra havnen i Aarhus inkluderet. Her er måltider til tre eller fire dage til mellem 2 og 6 personer. Priserne starter på 32 kroner pr. måltid pr. person.

Salt + Peber
Salt + Peber laver måltidsretter, hvor maden blot skal lunes. Du vælger selv uge for uge, hvilke retter, du gerne vil have leveret. I kassen er der måltider til op til syv dage til mellem 1 og 6 personer. Priserne starter på 38 kroner pr. måltid pr. person.

Sundtakeaway.dk
Sundtakeaway.dk har en Familiekasse, hvor du får leveret aftensmad til tre dage. Maden er færdigtilberedt, og skal blot varmes. Du kan vælge mellem 3-5 personer. Priserne starter på 48 kroner pr. måltid pr. person.

Kokkens Hverdagsmad
Kokkens Hverdagsmad har en Familiekasse, som er sammensat at kokke ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Kokkens Hverdagsmad får hjælp af Kalle Kok, en lille hane, som skal gøre børnene mere interesserede i madlavning. Kasserne er beregnet til mellem to og fem personer. Den indeholder aftensmad til fire dage. Priserne starter på 40 kroner pr. måltid pr. person.

Skagen Food
Skagen Food har to forskellige børnevenlige måltidskasser. Familiekassen X-Lyn og Børnekassen. Det er nem, sund og økologisk mad – med opskrifter, der allesammen er testet på børn. X-Lyn-kassen kan laves på under 15 minutter, mens der i Børnekassen altid er en fiskeret. Der kan bestilles til mellem 3 og 4 personer i 1-3 dage. Priserne starter på 58 kroner pr. måltid pr. person.

Smartbake.dk
Smartbake: Det er ikke måltidskasser som sådan, men aarhusbaserede smartbake.dk leverer kasser med fersk dej – som du kan bage færdigt derhjemme. Du køber en basiskasse med rugbrødsdej samt en mørk og en lys dej, og så er det muligt at tilkøbe eksempelvis muffindej eller pizzadej. Der er også mulighed for at købe glutenfri kasserDer er flere muligheder for levering – lige fra en gang om ugen til en gang om måneden. Basiskassen koster 169 kroner pr. kasse inkl. levering. 

KONKURRENCE: Aarstiderne trækker lige nu lod om tre gratis måltidskasser – deltag i lodtrækningen her.

Denne artikel kan indeholde affiliate links

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.