Lidl sætter aldersgrænse på 16 år for køb af energidrikke

Lidl sætter aldersgrænse på 16 år for køb af energidrikke

Foto: Lidl

Lidl sætter som den første dagligvarekæde i Danmark aldersgrænse på køb af energidrikke med højt koffeinindhold.

Det oplyser butikskæden i en pressemeddelse.

Det betyder, at børn og unge under 16 år fra den 30. september 2018 ikke længere kan købe energidrikke med højt indhold af koffein og sukker i kædens butikker.

Initiativet følger DTU Fødevareinstituttet og Hjerteforeningens anbefalinger om børns indtagelse af koffein.

Foto: Pixabay

“Vi har valgt at lytte til vores kunder, og eksperterne på områdets stigende bekymring omkring indtagelse af energidrikke blandt børn og unge. Derfor har vi taget denne beslutning, som er helt i tråd med vores andre initiativer indenfor børne- og ungeområdet, som vi gennem længere tid har deltaget i, i samarbejde med de andre kæder fra detailbranchen”, siger adm. direktør for Lidl, Dirk Fust.

Han fortæller, at kæden gennem et stykke tid har oplevet en stigning i forbruget af energidrikke i butikkerne.

Fremover skal Lidls kunder kunne fremvise gyldigt billede-id ved kassen for at købe energidrikke med højt sukkerindhold og mere end 150 mg. koffein pr. liter.

Salget af energidrikke stiger
Ifølge tal fra Bryggeriforeningen, er salget af energidrikke i Danmark er steget med 41 procent fra 2016 til 2017.

Det er tal, som bekymrer ernæringsfaglig konsulent for Hjerteforeningen, Natasha Selberg:

“Det er en meget bekymrende udvikling, fordi vi ved, at store mængder koffein kan have en skadelig virkning på unge. Det er derfor meget positivt, at Lidl sætter en aldersgrænse på netop energidrikke, som bliver mere og mere udbredte blandt børn og unge under 16 år”, siger hun.

DTU Fødevareinstituttet anbefaler, at børn og unge holder sig under et indtag på max. 2,5 mg. koffein pr. kg. kropsvægt pr. dag, og de anbefaler derfor, at børn og unge helt holder sig fra energidrikke med højt koffeinindhold.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.