LEGOLAND åbner legerum til børnene på Aarhus Universitetshospital

LEGOLAND åbner legerum til børnene på Aarhus Universitetshospital

Foto: LEGOLAND

Fra på tirsdag den 23. oktober bliver det lidt mindre surt at være indlagt på børne- og ungeafdelingen på Aarhus Universitetshospital Skejby.

Her indvies et helt nyt legeområde, hvor børnene gå på opdagelse i skov og jungle, sejle som en ægte pirat og udforske dybet under havoverfladen.

Det Legoland, som står bag legerummet.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Legoland-magi til syge børn
Det nye legerum skal være med til at give de indlagte børn og deres familier et afbræk i hverdagen på sygehuset.

“Vi er rigtig glade for, at vi kan bringe lidt Legoland magi ud til de børn, som ikke selv er i stand til at besøge parken. Med det nye Legoland Legerum håber vi, at vi kan være med til at give indlagte børn og deres familier et tiltrængt pusterum, mens de er på hospitalet, siger Christian Woller, direktør for Legoland.

Foto: LEGOLAND

Opdagelse i velkendte rammer
Når børnene for første gang bevæger sig ind i det nye legerum, er det ikke helt fremmed for dem.

Legerummet henter inspiration fra Legoland-parken og bliver markeret med to farverige indgange, ligesom det vil få tematiseret grafik på vægge og vinduer og indeholde LEGO® modeller.

Pause fra sygdom
Alt det skal være med til at give en magisk og inspirerende Legoland oplevelse for børnene.

På Børne- og Ungeafdelingen glæder de sig over de nye områder og til at overraske børnene.

“Vi har længe ønsket indenfor afdelingen at kunne tilbyde vores børn og familier et sted, hvor de kunne få en god pause fra sygdom og bekymringer. Vi glæder os derfor rigtig meget over at se projektet blive til virkelighed. Hvor vi før havde en lidt anonym glasgang, som vi mest brugte som gangvej, har vi nu fået både en jungle, en piratkyst og en undervandsverden”, siger Rune Weis Næraa, ledende overlæge ved Børne- og Ungeafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Arbejdet med at etablere det nye Legoland Legerum på Aarhus Universitetshospital er sket i samarbejde med Merlin Entertainments velgørende fond, Merlins Magiske Tryllestav og med bidrag fra virksomhederne Sommer-Larsen, PS Skilte, MT Gulve A/S, ege tæpper a/s og P. Olesen as.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.