5 dage med gratis leg: Legeskibet lægger til kaj ved DOKK1

5 dage med gratis leg: Legeskibet lægger til kaj ved DOKK1

Foto: Legeskibet

I morgen lægger den tomastede skonnert Lilla Dan aka Legeskibet atter til kaj ved DOKK1 – klar til fem dage med masser af gratis sjov og leg for store og små.

På pladsen foran skibet er der dagen igennem mulighed for at klatre og lave parkour, spille fodbold på panna-ban, prøve sømands-crossfitt og lave en hel masse forskellige bevægelseslege på blødt underlag.

En gang i timen går det løs med legematroserne, der udfordrer i blandt andet kamplege, dans og flashmob.

Derudover står der på området en masse forskellige gamle og nye bordspil, som udfordrer både store og små.

Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Legeskib med vind i sejlene
Legeskibet har sejlet i tre år nu.

Det er opstået i et samarbejde mellem Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden. I år stævner skibet ud til 20 danske byer.

Skibet præsenterer en bred vifte af aktiviteter, som instrueres af de 20 tilknyttede legematroser.

Uddannet i leg
Alle legematroser er uddannet fra Gerlev Legepark, der har mere end 30 års erfaring med formidling af leg og bevægelseskultur.

”Legeskibet er en sejlende udgave af Gerlev Legepark, der vækker lysten til leg og glæden ved bevægelse. Skibet er sat i søen for at bevare, opfordre og stimulere byernes evne til at lege, fordi leg er et væsentligt element i vores kultur”, siger forstander på Gerlev Idrætshøjskole, Finn Berggren.

Foto: Legeskibet

Legeskibet tilbyder aktiviteter i Aarhus ved DOKK1 fra tirsdag den 7. august til og med lørdag den 11. august.

Alle dage er der åbent for leg for alle i tidsrummet mellem klokken 10-17.

Det er gratis at være med.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.