Kreativ Viby-mor giver gratis tips til leg og læring for børn

Kreativ Viby-mor giver gratis tips til leg og læring for børn

af -
Foto: LEG OG LEKTIE

Hvordan stimulerer man sit barn til at være nysgerrigt og leger læring ind i hverdagen? Det ved mor til to og selvudnævnt kreativ tosse, Tonie Olesen fra Viby.

Hun har oprettet hjemmesiden LEG og LEKTIE, og her deler den læreruddannede mor ud af sine tips til mere læring i hverdagen for børn i alderen 3-11 år.

”Jeg har en vision om at få flere forældre til at lege, skabe nysgerrighed og implementere faglig læring i hverdagen for eksempel ved aftensmaden, højtiderne, i bilen og i haven”, siger Tonie Olesen.

Forældre som forgangsbilleder
Tonie Olesen forklarer, at vi forældre har en kæmpe andel i vores børns tilgang til verden og til det at lære.

“Det skal være sjovt at lære, og man skal som forælder være et forgangsbillede og hjælpe med at stimulere nysgerrigheden”.

“De børn, jeg møder i skolen har meget forskellige forskellige udgangspunkter, og her tænker jeg ikke økonomisk baggrund, familieforhold osv. Her tænker jeg forskellig tilgang til at lære. Om barnet er positivt og nysgerrigt overfor at prøve nye ting? Om barnet selv opsøger ny viden? Vil barnet gerne lære? Det er alt sammen noget, vi som forældre har mulighed for at påvirke, uanset barnets alder”, siger Tonie Olesen.

Foto: LEG OG LEKTIE

Og det er muligt at være med, uanset indkomst og overskud – for tipsene på hjemmesiden LEG og LEKTIE er helt gratis, og de rekvisitter, som skal bruges, er nogle man for det meste allerede har derhjemme.

”På LEG og LEKTIE har jeg eksempler på, hvordan man kan bruge for eksempel Post It, påskeæggejagt, kridt udenfor, små sten fra indkørslen, terninger, legetøjskatalog, LEGO, ispinde, balloner og en masse andre ting, der ikke nødvendigvis koster penge og skal købes ind”.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.