Kronprinsessen indvier det nye Familiehus på Hammel Neurocenter

Kronprinsessen indvier det nye Familiehus på Hammel Neurocenter

Foto: Helle Brandstrup Larsen / Region Midtjylland

Onsdag den 16. januar næste år indvier H.K.H. Kronprinsessen TrygFondens Familiehus på Hammel Neurocenter.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

H.K.H. Kronprinsessen har takket ja til at deltage i indvielsen i sin egenskab af protektor for Hjerneskadeforeningen.

Og i forbindelse med indvielsen får Kronprinsessen fremvist de nye bygninger, ligesom hun får lejlighed til at møde indlogerede familier.

Hjemlig base
TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter bliver en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der er indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning efter at have fået en hjerneskade.

Et genoptræningsforløb efter en hjerneskade tager lang tid og varer oftest flere måneder.

“Vi glæder os meget til, at de første familier får mulighed for at flytte ind i familiehuset, hvor de har plads til at være sammen som familie og kan føle sig hjemme. Vores overordnede ønske er at give familierne bedre mulighed for at trives, selvom de gennemlever en af de vanskeligste perioder af deres liv”, siger underdirektør Trine Heidemann fra TrygFonden.

600 m2 åndehul
Det nye 600 m2 store familiehus skal være en oase og et åndehul, som giver familierne bedre plads til at pleje familielivet og mulighed for leg, afslapning, motion, musik og lignende.

“I Region Midtjylland er vi meget stolte over H.K.H. Kronprinsessens interesse for TrygFondens Familiehus og det åndehul, vi dermed kan tilbyde pårørende til patienter på Hammel Neurocenter”, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

“Erfaringerne fra TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital fortæller os, hvor vigtigt det er, at forældre, søskende og patienterne selv, kan være sammen i omgivelser, der hverken ligner eller lugter af hospital. Vi er derfor glade for, at TrygFonden har gjort huset muligt”, siger Anders Kühnau.

Plads til privatliv og fællesskab
Familiehuset giver mulighed for, at de enkelte familier kan få lidt privatliv i husets otte lejligheder.

De er hver på 25-30 m2, og rummer soveværelse, opholdsrum, badeværelse og terrasse.

Familiehuset har fælles køkken, opholdsstue og legerum, hvor familierne kan mødes og støtte hinanden. I centrum af huset er der anlagt en skærmet gårdhave, og udendørs er der legeplads og stillerum.

Familien er med
“Familiehuset er en kæmpe gave til de kriseramte forældre og søskende, der har nære familiemedlemmer indlagt på neurocentret. Vores erfaring viser, at det er vigtigt, at hele familien kan være med i forløbet, og derfor er det afgørende, at de får fysiske rammer, der giver mulighed for at have et familieliv under indlæggelsesforløbet”, siger oversygeplejerske Bente Dam på vegne af centerledelsen på Hammel Neurocenter.

Fakta

  • TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter er blevet en realitet på baggrund af en donation fra TrygFonden på 25,5 millioner kroner.
  • Lions Club har doneret 300.000 kroner, som er brugt til indkøb af møbler, mens Nine United-Fond har doneret 100.000 kroner til havemøbler.
  • Familiehuset er TrygFondens andet familiehus i Region Midtjylland.
  • Hammel Neurocenter har ansvar for driften af huset og er i øjeblikket i gang med at rekruttere frivillige.
  • Huset er bygget i samarbejde med C.C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.