Populære klapvogne dumper i Forbrugerrådet Tænks test

Populære klapvogne dumper i Forbrugerrådet Tænks test

af -
Foto: Forbrugerrådet Tænk

Fire af de rigtig populære klapvogne fra mærkerne Chicco, Phil & Teds, Mutsy og Nexo dumper i den seneste test, som Forbrugerrådet Tænk har lavet

Det fremgår af testen, som kan ses på Forbrugerrådets hjemmeside.

Ifølge Forbrugerrådet skal du helt undgå at købe de fire omtalte modeller, fordi børn enten kan få fingrene alvorligt i klemme i kalechen, og/eller har problematisk kemi i blandt andet håndtag og sæde.

Godt givet ud
I respekt for Forbrugerrådets arbejde omtaler vi her på Kids Aarhus ikke de specifikke modeller, idet de kræver abonnement på Forbrugerrådets tests at få adgang til.

Et abonnement, som koster 624 kroner om året (eller 52 kroner om måneden), og som vi her på redaktionen godt kan anbefale – uanset, om du skal ud og finde vaskepulver, klapvogn, gummistøvler til dit barn eller en ny plæneklipper.

De er godt givet ud, hvis du har penge på budgettet til det.

Fem testpunkter
I testen har Forbrugerrådet kigget på, hvor sikre klapvognene er. Sikkerheden har de blandt andet testet ved at undersøge:

  • Hvor nemt barnet kan få fingrene i klemme.
  • Om der er spidse kanter, som barnet kan rive sig på.
  • Stabiliteten af klapvognene, herunder hvor let den vælter.
  • Bremsernes effektivitet.
  • Indholdet af problematiske kemikalier.

Testens vinder er i øvrigt en af Baby Joggers populære modeller.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.