Den ultimative efterårsferieguide for familier

Den ultimative efterårsferieguide for familier

Foto: Pixabay

Det er efterårsferie, og her på Kids Aarhus har vi selvfølgelig lavet den ultimative guide til efterårsferien til dig – den rummer alt fra høstfest og halloween til gør-det-selv-festival, børneteater og Onkel Reje i Friheden.

Guide opdateres løbende! Hvis du har input, så send dem meget gerne til info@kidsaarhus.dk

Rigtig rigtig god fornøjelse!

Mostedag på Risskov Bibliotek
På Risskov Bibliotek er der lørdag den 22. oktober mostedag. Her kan du og ungerne tage alle de æbler og flasker, I har, med – og få lavet dejlig æblemost. Alle kan få presset op til 25 kg æbler, som giver 20 liter most. Det er en god ide at vaske æblerne hjemmefra, og huske at gøre flaskerne rene. Tilmelding er ikke nødvendig.

Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov, lørdag den 14. oktober klokken 9-15.

JUHU – det er regnvejr
“Juhu – det er regnvejr”, er titlen på det børneteaterstykke, der spiller på Aarhus Teater den første weekend i efterårsferien. Det er en forestilling uden ord for alle, der vil overraskes over dagligdagens uventede magi. En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser. Forestillingen er for børn i alderen 3-7 år.

Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C. Forestillingen spiller lørdag den 14. og søndag den 15. oktober, begge dage klokken 10 og 11. Billetter skal bestilles her

Gratis legeforestilling for de 3-8-årige
H.C. Andersens smukke eventyr om Tommelise opføres lørdag den 14. oktober på DOKK1. Det kommer til at foregå med levende musik og dukker. Børn og voksne inviteres med i spillet. Det er teateret Ratatas, som præsenterer forestillingen, der er en del af 100 Børnedage på DOKK1. Det er ikke muligt at booke billetter til forestillingen. Pladserne er gratis, og fordeles efter “først til mølle” princippet – så kom i god tid.

DOKK1, Hack Kampmanns Plads, 8000 Aarhus C, Tommelise lørdag den 14. oktober klokken 11 (billetter: først-til-mølle). Varighed 60 minutter.

Gør-det-selv-festival for hele familien
Både lørdag og søndag byder DOKK1 indenfor til Aarhus Mini Maker Faire, som er en gør-det-selv-festival for hele familien. Hele weekenden er DOKK1 fuld af stande og workshops, hvor du kan se seje opfindelser, lære hvordan de virker – og prøve at lave dem selv.

DOKK1, Hack Kampmanns Plads, 8000 Aarhus C, lørdag den 14. og søndag den 15. oktober klokken 10-16, Gratis adgang – men billetter skal bestilles her

 

Sjov Pirat Søndag i DGI-Huset
Temaet for søndag i DGI-Huset er pirat, så find klappen frem og spænd træbenet på – og smut afsted til leg og tumling i DGI-Huset. I kan gå planken ud i springgraven og både trampoliner og springgrav er åbne. I hallen kan der spilles badminton og boldspil (med eller uden klap for øjet).

DGI-Huset, søndag den 15. oktober fra klokken 12-15. Billetter á 50 kroner kan købes via dette link

Krokodille Zoo i City Vest
Hele efterårsferien kan nysgerrige børn og deres forældre se og røre de mange dyr i City Vests Krokodille Zoo – hvis de altså tør! Dyrepasserne har spændende krybdyr med i flotte terrarier og montrer. De vil hver dag fortælle interessante historier. Har du lyst er der også mulighed for at røre dyrene, når de er ude af montrerne, og samtidig kan du få taget et billede for at vise dit vovemod til andre.

City Vest, Krokodille Zoo har åbent fra 14. til 21.oktober. Mandag til fredag klokken 11-17, og lørdag klokken 10-30-15.30. Billetter koster 50 kroner

Uhyggelig Halloween i Friheden
Det bliver ikke for sarte sjæle, når Tivoli Friheden i efterårsferien byder indenfor til Halloween, hvor den ellers så hyggelige park bliver omdannet til hjemsted for hekse, spøgelser, monstre og hundredevis af edderkopper. Der vil i hele efterårsferien være flere arrangementer for både børn og voksne, og så kommer selveste Onkel Reje og giver show i parken, HVER dag klokken 14 på Friluftsscenen.

Tivoli Friheden, Halloween i Friheden, lørdag den 14. til søndag den 22. oktober (se åbningstider på Frihedens hjemmeside). 

Aktiv efterårsferie i DGI-Huset
Kom og vær med til sjove, udfordrende og børnevenlige aktiviteter, når DGI-Huset slår dørene op for Aktiv Ferie hele ugen igennem. Huset åbner for non-stop klatring, aktiviteter i springsalen, hoppeborg og hoppepude, lege og boldspilsområde for HELE familien. Der er forskellige temaer hver dag i løbet af ferien – blandt andet cirkus, western og pirat (se programmet her).

DGI-Huset, Aktiv Ferie, 15. oktober til 22. oktober klokken 12-15. Billetter á 50 kroner købes her (du kan også købe en billet til 125 kroner, som gælder hele ugen).

Farlig efterårsferie på Naturhistorisk Museum
Istidens kæmper har indtaget Naturhistorisk Museum i Aarhus, og det er da også temaet for efterårsferien på museet. Samtidig er det sidste chance for at opleve mammutterne i museumshaven. De forsvinder efter ferien, mens de indendørs istidskæmper bliver vinteren over. Naturhistorisk Museum planlagt et vildt efterårsferieprogram med daglige dissektioner, udgravning af bjørneknogler, hulemalerier, skattejagter, amuletter af hjortetakker, levende slanger og meget meget mere. Alle aktiviteterne er gratis, når entreen er betalt.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Alle 10, 8000 Aarhus C, åbent alle ugens dage (også mandag) fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang

LEGO-event i Salling
I efterårsferien er LEGO og Salling i legehumør, og alle er inviteret til at komme forbi legetøjsafdelingen på 3. sal og være med til skattejagt, tegnekonkurrence og oplev de store LEGO-figurer, der går frit rundt i afdelingen mellem klokken 12 og 15. Figurerne har gaver med til de første 150 børn hver dag. Der er også mulighed for at dykke ned i LEGO-byggekaret og lade kreativiteten få frit løb. Hver dag kåres den flotteste LEGO-kreation

LEGO-event i Salling, hver dag i stormagasinets åbningstid. LEGO-figurerne går rundt i butikken mellem 12-15, fra lørdag den 14. til søndag den 22. oktober.

Opfinder for en dag på Steno Museet
Ja tak til kreative pilfingre og nysgerrige Spørge-Jørgener! Steno Museet finder dippedutter, dingenoter og en masse opfindernørdede familieaktiviteter frem, når man i efterårsferien inviterer til “Vær opfinder for en dag”. Her er der højrisiko for at aktivere både “de små grå” og lattermusklerne. Sammen med Aarhus Universitet og Storm P. museet har Steno Museet skruet et program sammen, hvor børn i alle aldre kan få lov til at eksperimentere og afprøve. Se det fulde program her.

Steno Museet, C.F. Møllers Alle 2, 8000 Aarhus C. Museet har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-16. Børn under 18 år har gratis adgang til museet.

Tag på tidsrejse i Den Gamle By
Efterårsferien i Den Gamle By byder på familieløb, hvor familien sendes tilbage i tiden. Sammen skal I finde ud af, hvad der er sket og prøve at hjælpe personer fra 1864, 1927 eller 1974 med deres helt særlige dilemma. Der er tre forskellige løb. Alle aktiviteterne starter i Bendtsens Pakhus ved Torvet, og hvert løb varer cirka 30 minutter. Det er gratis at deltage. For hvert løb I gennemfører, kan I købe en flot pin, som bevis på, at I har hjulpet folk fra fortiden. Anbefales til børn over 8 år.

Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C. Den Gamle By har åbent hele efterårsferien fra klokken 10-17.

Prop og Berta-dukketeater i Plantorama
Mød Prop, koen Berta, tyttebøvserne og den frygtelige heks i Plantorama søndag den 15. oktober, hvor plantemarkedet inviterer indenfor til dukketeater. Fortællingen handler om, hvordan den onde heks Fullatrix prøver at forgifte de blommer, som Prop og Berta har plukket i skoven. Men heldigvis kommer Tyttebøvserne Prop og Berta til undsætning og får ophævet fortryllesen, så Prop og Berta bliver sig selv og gode venner med alle igen. Se videoteaser her.  Plantecenterets julemarked åbner i øvrigt dagen før – så frem til jul, er det muligt at få æbleskiver og købe julevarer.

Plantorama, Skæring Skolevej 199B, 8250 Egå, dukketeater med Prop og Berta, søndag den 15. oktober klokken 10.30 (varighed 60 minutter). 

Efterårshygge hos LopMoreKids
Hos LopMoreKids i Højbjerg er der skruet op for efterårshyggen med en række arrangementer efterårsferien igennem. I kan blandt andet være med til krea-workshop med kastanjer og blade, højtlæsning i hyggekrogen og lære at strikke. Fredag den 20. oktober og lørdag den 21. oktober, begge dage fra klokken 12, er der snobrøds- og skumfidushygge på det grønne område ved siden af butikken. Se det fulde program for efterårsferiens aktiviteter hos LopMoreKids her.

LopMoreKids, Bjødstrupvej 21C, 8270 Højbjerg. Der er forskellige arrangementer hele ugen igennem fra mandag den 16. til lørdag den 21. oktober

Mød Micki fra Den Store Bagedyst
Du kender sikkert Micki Cheng fra Den Store Bagedyst og Ultras Sorte Kageshow. Nu kan du møde den glade kagebager i Salling i Aarhus, hvor han kommer og signerer sin bog Mickis Kager. Her er opskrifter, som både store og små bagere kan prøve kræfter med. Prøv fx en skøn bountytærte, en lækker rabarbercrumble, en klassisk citronmåne eller en overdådig lagkage med lækre mousser og cremer.

Salling Aarhus, Søndergade 27, 8000 Aarhus C, bogafdelingen mandag den 16. oktober klokken 16-17.

Falck holder åbent hus
Det bliver uden tvivl både sjovt og en kæmpe oplevelse, når Falck-station Aarhus holder åbent hus for børn og familier tirsdag den 17. oktober. Her kan I, blandt mange andre ting, se de store, røde brandbiler, prøve at sprøjte med vandslangen, lære førstehjælp og hoppe i brandmandstøjet.

Falck Aarhus, Trindsøvej 4-10, 8000 Aarhus C, tirsdag den 17. oktober klokken 10-13. Husk tilmelding på forhånd er nødvendig!

Lav din egen tryllestav på DOKK1
Tilbud til alle mugglere og troldmænd! Lav din egen tryllestav og bliv lige så god til at kaste besværgelser som Harry Potter, når der onsdag den 18. oktober er workshop på DOKK1.

DOKK1, onsdag den 18. Oktober klokken 12-15. Arrangementet foregår i Børnelab på niveau 2.2. Det er gratis at deltage, og kræver ikke tilmelding

Nattens Tivoli Friheden
Som en del af Halloween i Friheden kigger Teaterhuset Filuren forbi parken med forestillingen “Nattens Tivoli“. Forestillingen spiller tirsdag den 17. oktober klokken 13 og 16, og igen klokken 20 på de to dage med aftenåbent – det er onsdag den 18. og lørdag den 21. oktober, hvor haven lukker klokken 21.

Tivoli Friheden, Halloween i Friheden, lørdag den 14. til søndag den 22. oktober (se åbningstider på Frihedens hjemmeside). 

Græskarhygge på Topkærgaard
Den økologiske bondegård, Topkærgaar, der ligger lidt udenfor Aarhus, holder også åbent i efterårsferien. Det sker fra torsdag-søndag, hvor der er græskarhygge på programmet. Gårdens beboere har slået et stort telt op, hvor I kan hygge med at skære græskar ud. Der er også mulighed for at være med til at fodre gården grissebasser og købe lækkerier i gårdbutikken. Det koster 50 kroner pr. person at være med.

Topkærgaard, Topkærvej 3, 8200 Aarhus N. Der er åbent torsdag den 19. til søndag den 22. oktober – åbningstiderne er torsdag/fredag klokken 12-18 og lørdag/søndag 10-16.

Høstfest og hygge på Aarhus Ø
Fredag den 20. oktober sker der ting for både store og små i Dome of Visions. Inde i domen er der åbent høstværksted fra klokken 11-15, hvor børn sammen med deres forældre/bedsteforældre kan lave efterårskreationer, for eksempel blandt andet pindedyr, uroer, klip og tegninger. Dome-vært og multikreatør Astrid står sammen med art director Stine klar som inspiratorer og igangsættere. I Pier 2 Haverne er der dagen igennem bål, snobrød og hygge.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø, fredag den 20. oktober klokken 11-15. Se det fulde program her.

Superhelte-fredag hos Rush
En af de ting, vi her på Kids Aarhus glæder os mest til i efterårsferien, er superhelte-fredag i trampolinparken Rush i Højbjerg fredag den 20. oktober fra klokken 10-22. Her indtager kendte superhelte som Superman, og Spiderman Rush til en vild og sjov dag og aften. Vi foreslår, at I allerede nu booker plads, hvis I vil være sikker på at komme med. Book tid her.

Rush, Søren Nymarks Vej 8A, 8270 Højbjerg. Trampolinparken har åbent hele efterårsferien. Se åbningstider her

Lille Nørd i Musikhuset
Nogle af børnenes allerstørste favoritter fra Ramasjang, Anders og Katrine kommer lørdag den 21. oktober til Musikhuset, hvor de spiller koncert sammen med Lillenørd Bandet. De klæder sig ud som dyr og synger alle deres LilleNørd-hits, som for eksempel ”Nu kører det”, ”Anders & Katrine” og ”Allerbedste lillenørdven”. Med sig tager de et velspillende band, der udover at være fantastiske på deres instrumenter også vil leve sig ind i LilleNørd universet og medvirke i de af showets sketches, der involverer børnene.

Musikhuset, Rytmisk Sal, lørdag den 21. oktober klokken 13 (varighed 45 minutter. Der er stadig få ledige billetter, som kan bookes her

Halloween-event i Dome of Visions
RumbleTumble og Dome of Visions inviterer søndag den 22. oktober til halloween-event for børn. På dagen bliver domen fyldt med sjov, uhygge og leg. Der vil blandt være oplæsning af verdens mest uhyggelige historier og halloween-lege, ligesom børnene også skal hjælpe med til at pynte Dome of Visions op til en rigtig uhyggelig halloween. Arrangørerne opfordrer til, at børn kommer udklædte – og hvis ikke, I har fået styr på udklædningen hjemmefra, hjælper arrangørerne gerne med kreative kostumer.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Ø, søndag den 22. oktober klokken 12-16. Se det fulde program for dagen her (opdateres løbende).