Den kæmpestore børnevenlige bålguide

Den kæmpestore børnevenlige bålguide

Så er det Skt. Hans – og heksen skal sendes til Bloksbjerg.

Og i mange familier samles man om bålet til en hyggelig aften. Men mange steder tændes bålet først laaaaangt efter podernes puttetid.

Men ikke overalt – for nogle Skt. Hans-arrangementer er henvendt til familierne med både popcorn, snobrød og børnevenlige båltændingstider.

Dem har vi samlet her – i den kæmpestore børnevenlige bålguide!

Her taler borgmesteren
Nyd det smukke syn, når bålet tændes på søen i Tivoli Friheden. Aarhus Garden spiller fra klokken 19.30 i parken. Klokken 20 holder borgmester Jacob Bundsgaard årets båltale, hvorefter bålet tændes klokken 20.10. Efterfølgende går duoen KrebsFalch på scenen og giver koncert.

Hygge med madkurv
Ved det gamle færgeleje ved Stilling-Solbjerg Sø (for enden af Fregerslevvej) er der Skt. Hans fra klokken 18.15. Alle er velkomne til at tage madkurven med og hygge sammen om medbragt mad og drikke. Bålet tændes klokken 19.15.

Snobrød og leg
Ved sognegården i Kolt/Hasselager starter Skt. Hans-festen klokken 17 på plænen ved sognegården. Her er der snobrødsbagning og forskellige lege. Medbragt mad kan spises på plænen eller i teltet. Børne-bålet tændes klokken 18. Klokken 19.30 er der mini-gudstjeneste. Efterfølgende er der fællessang, bål og musikalsk underholdning.

Spejdere sender heksen afsted
Valhalla Spejderne i Brabrand holder børnevenlig Sankt Hans, hvor heksen sendes mod Bloksbjerg. Her kan du og ungerne bage snobrød og prøve lykken i fiskedammen eller tombolaen. Båltalen bliver afholdt af blogger Esra Alici Pedersen. Børnebålet tændes klokken 18, mens voksenbål og båltaler foregår fra klokken 21.

Skt. Hans på Højen
Fredenskirkens menighedsråd og FDF arrangeger i fællesskab Skt. Hans på Højen (ved Væddeløbsbanen). Her er der boder, tale og et stort fsankthansbål. Boderne med mad og drikke åbner klokken 18, og klokken 20.30 holder byrådsmedlem Esben L. Kullberg båltale. Derefter tændes bålet.

Børnevenligt ved Langenæskirken
Ved Langenæskirken i midtbyen samles unge og gamle fredag til Skt. Hans. Festen starter klokken 19, hvor man er velkommen til at medbringe madkurv og drikkevarer. Klokken 20 er der båltale ved sognepræst Niels Berthelsen.

På den nye festivalplads
På Aarhus nye festival- og eventplads, Paradiset, er der Skt. Hans-fest fra klokken 18. Her står grillen klar – medbring selv mad og drikke. Tage Brabrandstien på gåben eller cykel, og hold til venstre lige efter de tre broer, eller parker bilen på parkeringspladsen ved Eskelundvej. Alle er velkomne.

PIER2 Haven holder fest
Haveforeningen PIER 2 Haven, som holder til på Pier2 ved Aarhus Havn, er der også Skt. Hans-fest. Det foregår med snobrød og bål. Festen starter klokken 19. Man må gerne medbringe madkurv – øl, vand og lignende kan købes i Dome of Visions. Alle er velkomne.

Modeltoge og bål
Modelparken i Egå holder Skt. Hans specielt for børn. Klokken 17 begynder togene at køre. Der er snobrød, pølser, is, sodavand og kaffe. Klokken 19 køres heksen med toget til bålstedet, der er båltale og fællessang, mens bålet bliver tændt. Mens heksen flyver til Bloksbjerg, kører togene igen. Aftenen slutter klokken 20.

Snobrød og jazz
Kom til Sankt Hans i jazzklubben Jazz & Venner, hvor der er hygge og jazz og børnevenligt setup. Festlighederne starter allerede fra klokken 16, hvor der er snobrød og hygge for de mindste på adressen Jægergårdsgade 154K.

Skumfiduser og popcorn
Der er skumfiduser og popcorn til de mindste, og helstegt pattegris til alle, når der holdes Skt. Hans på Aarhus Central Food Market. Alle madboder har åbent, og der er kolde drikke til store og små Tidligere festuge-chef Jens Folmer Jepsen holder båltalen klokken 20. Popcorn og skumfiduser serveres fra klokken 17, mens den helstegte pattegris er klar fra klokken 18.

Hygge i Kragelundsparken
Højbjerg Gymnastikforening står for arrangementet, når der er Skt. Hans i Kragelundsparken. Parken åbner klokken 17, og fra klokken 19 er der livemusik. Borgmester Jacob Bundsgaard holder båltale klokken 19.30, og klokken 20.15 tændes bålet. Efterfølgende er der snobrød.

De mindre børnevenlige:

Sand mellem tæerne
Strandbaren Aarhus holder også Skt. Hans. Her åbner baren allerede klokken 14, mens båltalen holdes af formand for Teknisk Udvalg, Camilla Fabricius. Det sker klokken 21. Beachburgerne er klar fra klokken 18 ved Strandbaren på Pier 7.

Skt. Hans med udendørs bar
Godsbanen fejres Skt. Hans med musik, street food og en udendørs bar med kølige drinks, øl, vin og bobler fra klokken 18. Bålet tændes klokken 21. Der er efterfest med Double Rainbow fra klokken 23.

Til morgenen gryr
I Universitetsparken kan du traditionen tro opleve byens største bål, medrivende sange, morsomme båltaler og svedig livemusik. Stil sulten i pølsevognene og køb drinks i en af de fire barer, der har drikkevarer til enhver smag til overkommelige priser. Bålet tændes klokken 20, og festen fortsætter til klokken 5 (når de første børnefamilier står op)

NB! Vi opdaterer guiden løbende – hvis du har et arrangement, du gerne vil have med på listen, så send en mail til mai@kidsaarhus.dk 

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.