Julemanden tænder Strøgets stjernehimmel næste fredag

Julemanden tænder Strøgets stjernehimmel næste fredag

Foto: Visitaarhus

Et af de sikreste tegn på, at julen nærmer sig, er når julemanden tænder den smukke stjernehimmel over Strøgets mange butikker.

Og det sker på næste fredag den 9. november.

Paraden starter klokken 18 ved DOKK2, men allerede i timerne op til paradestarten er der masser af julestemning i området foran DOKK1, hvor der i dagens anledning bliver julehygget til den helt store guldmedalje.

“Jeg glæder mig hvert år rigtig meget til at se julemanden ankomme til Aarhus. Juleparaden har jo i mange år været et kæmpe tilløbsstykke for især børnefamilierne, og i år kan de som noget helt nyt glæde sig til at se julemanden føre paraden an siddende på toppen af et flot grønt snejulelandskab”, siger Claus Bech, der er direktør for Aarhus City Forening.

Helt ny stjernehimmel
I år bliver julemandens ankomst noget helt særligt, for han skal tænde byens helt nye og spektakulære stjernehimmel over Strøget med sin store træske.

Den nye stjernehimmel erstatter den gamle stjernehimmel, der måtte på pension sidste år.

Foto: Visitaarhus

Den nye stjernehimmel bliver lige så lang som den hidtidige. Men som noget nyt kommer den også ind på Skt. Knuds Torv, og på Clemens Bro – og der, hvor der ikke kan hænge noget over gaden, bliver der udsmykning på rækværket rundt om broen.

“Den nye stjernehimmel får langt flere detaljer. Mange flere af stjernerne blinker, og der kommer lysende snebolde. Det bliver et kæmpe lysshow”, har Lars Svendsen, der er formand for gadeforeningen Strøget, tidligere sagt til Stiften.dk.

  • Der er julehygge i området ved DOKK1 fra klokken 16-18.
  • Klokken 18 lægger slæbebåden Jakob med julemanden i front til ved DOKK1. Her modtages julemanden med masser festlig julemusik.
  • Sammen med de mange andre paradedeltagere kører julemanden gennem hele byen og hilse på de tusindvis af forventningsfulde børn og voksne, der hvert år stiller sig klar langs paraderuten.
  • Når julemanden ankommer til Ryesgade og Strøget, vil han klokken cirka 18.30 sædvanen tro tænde for Strøgets stjernehimmel, og på den måde skyde julen i Aarhus City i gang.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.