Julehygge bag tremmer: Tag på julemarked i Fængslet i weekenden

Julehygge bag tremmer: Tag på julemarked i Fængslet i weekenden

Foto: Ganzenfanfare

Julemand, julemusik, marcherende gæs, æbleskiver og hestevognskørsel.

Måske ikke lige umiddelbart det, man forbinder med et fængsel – men så meget desto mindre er det faktisk det, der kommer til at udspille sig bag Fængslets tykke mure i den kommende weekend, hvor der inviteres indenfor til “Jul På Fængslet” i Horsens.

Og selvom Horsens jo ligger en lille lurs kørsel fra Aarhus, så er der lagt op til en hyggelig dag for både store og små, for julestemningen skal nok sænke sig, når I spadserer langs den hyggelige juleallé med telte, fakler og bålfade.

Stands op og lyt med, når koret synger julen ind, eller besøg julemanden, der sidder og arbejder på sin liste i gården.

Julepynt og gaveideer
I Fængslet serveres blandt andet gløgg og æbleskiver, og det er muligt at gå på opdagelse indenfor i Designcellerne i Arresten, hvor små designvirksomheder sidder klar med deres fineste kreationer.

I Snedkeriet finder I alle de hjemmelavede sysler, og i Magasinet er der stillet op med de bedste gaveidéer inden for design, kunsthåndværk, retro/vintage og brugskunst.

Der er også et helt delikatesseområde, hvor I kan smage på julens fristelser og købe lækkerierne med hjem.

“Jul på Fængslet” er åbent lørdag den 17. november fra klokken 10-18 og søndag den 18. november fra klokken 10-17. Børn har gratis adgang, mens voksne skal betale 40 kroner pr. person.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.