Søger midler via crowdfunding: Julie og Laura vil lave app til mødre...

Søger midler via crowdfunding: Julie og Laura vil lave app til mødre på barsel

Det handler om alt det, vi ikke siger højt i mødregruppen eller til familiefesten.

Alt fra konkrete ammeteknikker til nyligt opståede bekymringer og følsomhed, eller når baby-lykken syntes at udeblive, i podcasten “Jeg er mor”.

Bag podcast – og snart også en app, står de aarhusianske mødre, Julie Bruhn Højsgaard, der er forfatter og pædagog, og cand.comm. Laura Vilsgaard.

App på vej
I en blanding af personlige fortællinger, diskussioner, meditative øvelser og faglige indspark folder de emnerne ud i podcasten, der både er populær hos barslende mødre – men også blandt mødre, der er langt videre efter barsel.

Hver podcast er et sneakpeak ind i det, der er ved at blive til podcast-appen “Jeg er mor”, som vil udkomme i løbet af efteråret 2018.

“Jeg er mor” udspringer af en tro på, at vi ikke har brug for flere eksperter, men at vi har brug for sammen at skabe et rum, hvor vi støtter hinanden ind i en bedre fremtid. En fremtid med milde øjne, hvor der er mere råderum for og respekt til nybagte mødre”, siger Julie Bruhn Højsgaard.

Skaber et rum til mødre
De to kvinders crowdfunding er kulminationen på to års arbejde, hvor de har arbejdet på at skabe en app til mødre.

“Vi er drevet af, at skabe et såkaldt rum til mødre, fordi vi mener, at alt for mange mødre oplever ikke at kunne genkende sig selv i alt det nye på barslen”.

“Med appen kan mødre sidde, hvorend de vil, og åbne op for en verden af lyd, hvor de vil møde os – Laura og jeg, fageksperter og andre mødre”.

De nye mor-følelser
Emnerne i podcasten og den kommende app rangerer fra at forstå sin krop bedre, til alle de mange nye følelser, afmagt, ensomhed, skam, overvældende lykke, meningsfuldhed.

“Der vil være serier som at etablere amning, starte sit sex-liv op igen, når man skal starte barnet op i vuggestue og meget meget mere. Alt sammen fordi vi vil videregive til alle mødre, hvilken stor transformation der sker for kvinden når hun bliver mor”, siger Julie Bruhn Højsgaard.

Fællesskab med ligesinde
Med app’en vil duo’en skabe et fællesskab.

“Vi vil give nybagte mødre nogen at læne sig op af, fællesskab med andre ligesindede, italesættelse af det indre, anerkendelse af, at det tager tid at indfinde sig i rollen som mor, og redskaber til at være med det hele”, siger  Julie Bruhn Højsgaard.

De to mødre er i sidste fase af app-projektet, og netop nu er de ved at søge midler til at få kodet app’en helt færdig. Det sker via crowdfunding på hjemmesiden Bommerang, hvor man kan finde projektet og støtte ved at søge på “jeg er mor”.

Podcasten kan findes både i iTunes som podcast og i Soundcloud.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.