Invester i din børns fremtid

Invester i din børns fremtid

Vi vil alle sammen det bedste for vores børn. De skal have det så godt som muligt og forkæles og virkelig mærke, at de er elsket. Nogle gange kan det dog være svært at give børnene lige præcis det de ønsker sig og det kan der være forskellige årsager til. Hvis det er økonomien, der presser, så kommer der her et godt fif til lige netop at komme det problem til livs.

Investeringer. Det er et ord som mange forbinder med midaldrende mænd i store, dyre jakkesæt og flotte lakerede sko. Det er de store kanoner i finansverdenen som tjener masser af penge på at gamble på virksomheders fremtidige værdi. Og du kender helt sikkert en, som har forsøgt sig med investeringer i en periode eller også har du måske selv prøvet. Det er dog de færreste som har et reelt kendskab til markedet og hvilke slags investeringer man rent faktisk kan tjene penge på. Men det er ikke raketvidenskab, og du behøver ikke have en lang akademisk uddannelse for at få succes med investeringer. Investeringsmarkedet er for alle med mod på det. Det kræver dog, at du sætter dig ind i sagerne og ikke lader dig skræmme. Og faktisk kan det være en bedre idé at investere de penge, du alligevel har stående i banken – f.eks. børnenes børneopsparing og dermed investerer du i børnenes fremtid.

Lad dine penge arbejde for dig

Der er en vis sikkerhed ved at have penge på kontoen. Man ved, at man har råd til uforudsete hændelser og det giver tryghed og man kan sove roligt om natten. Det er forståeligt og de fleste mennesker har det sådan, men faktisk kan det være en god ide, at investere den stillestående opsparing i banken. Så kan dine penge nemlig arbejde for dig. Et eksempel kunne være børnenes børneopsparing.

ETF-investeringer er det sikreste

Mange investeringer foregår gennem ens bank. Banken har ofte gode råd og anbefalinger, men det er begrænset, hvor mange virksomheder de råder kunden til at investere i. Ofte kun et par stykker. Du investerer altså på baggrund af en vurdering af din bankmand og hans anbefaling. Man forudsætter hans ekspertise på området og stoler blindt på hans råd og vejledning. Af den grund orker man ofte ikke at sætte sig ind i om det rent faktisk er en god investering, som bankmanden anbefaler. Læs mere her.

Det kan ofte være snørklet og kedeligt at læse om de forskellige firmaer og deres værdi og økonomiske fremgang, men sådan behøver det ikke at være. En ETF-investering er nemlig noget helt andet. Og så alligevel ikke. En ETF-investering er en investering gennem en børsnoteret fond, som geninvesterer dine penge i hundrede – eller tusindvis af andre virksomheder. Du får altså spredt dine penge ud på mange forskellige firmaer og chancen for at de alle sammen går nedenom om og hjem er dermed minimal. Det er ikke specielt kompliceret og du behøver på den måde ikke at sætte dig ind, hvilke virksomheder der er sunde, og hvordan deres regnskaber ser ud. Det gør ETF-fonden for dig og de vil højst sandsynligt altid ramme mange sunde virksomheder, hvis de investerer dine penge i flere hundrede forskellige virksomheder.