Guide: Hvad skal I lave i denne weekend?

Guide: Hvad skal I lave i denne weekend?

Foto: Musikskolen Laura

 

Loppemarked, børnestafet og vandpjaskeri på Havnepladsen – der er nok at give sig til i Aarhus i denne weekend.

Børnenes jord holder loppemarked
Lørdag den 27. maj klokken 10-15 holder Børnenes Jord sit årlige loppemarked. Det foregår på legepladsen på Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C. Her kan du og ungerne gøre rigtig gode loppefund i de omkring 20 boder. Der er også salg af blandt andet popcorn og saftevand. Der er gratis entre.

Børneloppemarked i Risskov
Lørdag den 27. maj er der børneloppemarked på Risskov Bibliotek. Det foregår klokken 10-12 på Fortebakken 1 i Risskov. Gratis entre – stadepladser skal købes på forhånd.

Fri for mobberi – børnestafetten
Mindeparken lægger græs og stier til, når der lørdag klokken 10 til cirka 13 er børnestafet. På plænen optræder blandt andet Bubber, Jacinta og Kalle fra Ramasjang – og Ole Kibsgaard og Kaya Brüel. Fri for Mobberi Børnestafetten er Mary Fonden og Red Barnets årlige børneløb mod mobning, hvor alle løber en kilometer. Løbet markerer det alvorlige budskab: Det er aldrig i orden at mobbe, og alle har ret til en plads i fællesskabet. Alle børn fra 0-13 år kan løbe med, og tilmelding kan ske her. Der er gratis adgang til pladsen, men det koster 125 kroner at løbe med.

Is og strandhygge på Aarhus Ø
Strandbaren åbnede onsdag – et par uger før tid. Og det betyder, at du og ungerne kan slentre ned på Aarhus Ø og finde jer en passende plads i skyggen, hvor I kan indtage dejlige is og skønne juicer. Husk solcreme og solhat!

Klodsfest på Godsbanen
Godbanen bliver fyldt til bristepunktet med LEGO, når den årlige klodsfest løber af stabelen lørdag og søndag fra 10-16. Klodsfesten er for alle LEGO-entusiaster. Børn under 13 år har gratis adgang.

Muh, mæh og maskiner på Gl. Estrup
Trænger I til en lille udflugt ud af byen, kan I indstille GPS’en til Auning, hvor der er landbrugsmesse og dyrskue på Gl. Estrup. Her er der garanti for, at man kan møde både en malkeko, se en gris og klappe en hest. Messen foregår lørdag den 27. maj og søndag den 28. maj fra klokken 9.30-16. Der er gratis adgang for børn under 14 år.

Snup en delle på Ingerslevs
Tag en slentretur på markedet på Ingerslevs Boulevard lørdag formiddag, og få opgraderet køleskab og frugtskål med friske grøntsager frugter. Måske får mor endda en smuk sommerbuket med hjem i cykelkurven. En varm hånddelle, en fiskefrikadelle fra en fiskebilerne på pladsen, er et must for de små,  og i kaffebaren Go’ Kaffe er der frisklavet cappuccino og latte til mor og far.

Lopper på boulevarden
Søndag den 28. maj er grøntsagsboder og fiskebiler på Ingerslevs Boulevard skiftet ud med tøjstativer og borde med alt fra legetøj til kongeligt porcelæn, når der er Bagagerumsmarked. Det varer fra klokken 10-16.

Vandpjask på Havnepladsen
Byens, nye store springvand Endless Connection blev i sidste weekend indviet på Aarhus nye aktivitetsplads, Havnepladsen, der ligger mellem Navitas og Toldboden. Springvandet er tændt fra klokken 7-23, så der er rig mulighed for at både du og ungerne kan få jer et svalende dusch under springvandets kølige dråber. Hvis I er vågne efter klokken 23, når vandet slukkes, kan I nyde de flotte lys, der kommer op ad dyserne, og danner skiftende mønstre, der er inspireret af stjernehimlen over Aarhus.

Væksthusene og Botanisk Have
Gå på opdagelse i fire forskellige klimazoner, og se på smukke blomster og importerede planter, I ikke lige får at se i hverken altankasserne derhjemme – eller i mosters kolonihave, når I besøger Væksthusene. Her er også en skøn cafe, der har børnevenlige, økologiske og billige retter – plus en dejlig gårdhave, hvor kaffen kan nydes i solen. På en dejlig solskinsweekend som denne, er det om også at begive sig ud i Botanisk Have, der er en oase midt i byen og samtidig en af Aarhus største parker. Begge steder er der gratis adgang.

Æskens Tivolifest på DOKK1
Musikskolen Laura viser lørdag den 27. maj Æskens Tivolifest på DOKK1. Det foregår fra klokken 11-12. Æskens Tivolifest er en musikalsk forestilling, hvor alle børn inviteres med i et gammeldags, sjovt og musikalsk tivoli. Billetter kan ikke bookes. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet. Gratis entre.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.