Havnen lyser op igen: Kajakklub laver atter flydende luciaoptog

Havnen lyser op igen: Kajakklub laver atter flydende luciaoptog

Illustration: SNIGNE DESIGN

Med 100 lysende kajakker og flere tusinde tilskuere omkring Aarhus Ø og DOKK1 blev sidste års Lucia i kajak en overvældende start for idéfolkene i Aarhus Kano- og Kajakklub.

Nu gentages succesen. Det sker på Luciaaften den 13. december, hvor hele byen igen er inviteret.

“Sidste år var jo sit eget eventyr. Vi gik fra en løs idé til det smukkeste optog på vandet og en sværm af syngende tilskuere på trappen ved Dokk1. Det var helt overvældende, og det skal vi selvfølgelig gentage”, siger Camilla Quist Laursen fra Aarhus Kano- og Kajakklub.

Idéen er hentet i København, hvor kajakklubberne i flere år har lyst kanalerne op ved juletid.

I Aarhus bliver alle byens kajakklubber inviteret med til at pynte kajakkerne og ro en tur i mørket med luciasang flere gange på vejen.

Der er præmier på højkant til de smukkest pyntede luciakajakker, og i år vil eventet også vokse på land.

“Allerede sidste år var der stor opbakning fra restauratører og sangkor, der hjalp os på vej mod en dejlig aften. I år vil Det Lille Hus på Havnen som noget nyt lege med, så de tænder op for noget gløgg over bål og åbner et lanterneværksted, mens vi lyser op i kajakkerne”, siger Camilla Quist Laursen.

Optoget starter klokken 18.

Ruten vil igen i år gå fra “Søsporten”, klubhus for Aarhus Kano- og Kajakklub, ved VinDanmark, forbi Ø-haverne ved Aarhus Ø og tilbage gennem kanalen mod Isflagerne ved Dokk1.

Der er tre stop på ruten, hvor der bliver sunget luciasang:

  • Ø-haverne: Cirka klokken 18.30
  • Isflagerne ved Pakhus13 (ved siden af Dokk1): Cirka klokken 19.15
  • Det Lille Hus på Havnen, Flemming Bamse Jørgensens Plads: Cirka klokken 19.45
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.