Happy Helper opgraderer i Aarhus: Opretter nyt Aarhus-kontor

Happy Helper opgraderer i Aarhus: Opretter nyt Aarhus-kontor

Foto: Happy Helper

ANNONCE I lidt over et år har Happy Helper formidlet privat rengøring til familier i Aarhus og omegn.

Det har givet folkene bag rengøringsportalen et indblik i, hvad de aarhusianske familier har brug for i en travl hverdag.

Ikke overraskende afviger det ikke synderligt fra, hvad resten af Danmarks familier går og sukker efter.

“Vores oplevelse er, at de aarhusianske familier, ligesom andre familier har brug for tid i deres hverdag. Det er derfor, de bruger os”, siger medstifter og direktør i Happy Helper, Dennis Forchhammer.

Foto: Happy Helper

Øget tilstedeværelse i Aarhus
Det går så godt for Happy Helper, der blev startet af fire familiefædre fra København, at man nu er i færd med en børsnotering – som den første digitale serviceplatform i Danmark nogensinde.

En del af den forventede kapital fra børsnoteringen skal bruges til at styrke platformen i Danmarks næststørste by, Aarhus.

“Vi har helt bevidst oprettet et kontor i Aarhus, hvor der arbejder et menneske af kød og blod, som kender byen og kan finde rundt. Først om fremmest så endnu flere kan bruge Happy Helper. Aarhus er i rivende udvikling, og der er områder i byen, hvor vi gerne vil være endnu mere effektivt til stede”, siger Dennis Forchhammer.

Fire fædre og en simpel ide
Ideen bag Happy Helper, der kaldes rengøringshjælpens svar på Airbnb, er lige så åbenlys, som den er simpel.

Du kan gå ind på hjemmesiden og oprette en profil – både hvis du søger privat rengøring, eller du selv vil tilbyde at gøre rent.

“Vi stod som mange andre familier og havde brug for privat rengøring, så vores hverdag med børn, kærester og arbejde kunne hænge sammen. Det var ret svært at finde, for omkring 90 procent af al privat rengøring er sort, mens resten var alt for besværligt, siger Dennis Forchhammer.

Foto: Happy Helper

Strøm til opslagstavlen
Familiefædrene oplevede, at størstedelen af den private rengøring blev formidlet via opslag på det lokale biblioteks eller supermarkeds opslagstavle.

“Så vi tænkte: nu sætter vi strøm til opslagstavlen, bruger teknologien og laver en platform, hvor vi løfter den private rengøring ud af den sorte økonomi og skaber gennemsigtighed og tryghed for begge parter”, siger Dennis Forchhammer.

Forsikring – begge veje
Happy Helper lavede en aftale med forsikringsselskabet Tryg, som skal sikre trygheden – både for den familie, der lukker en fremmed rengøringshjælp ind i deres hus, men også for den der gør rent.

“Privat rengøring er et spørgsmål om tryghed og hvem lukker man ind i sit hjem. Ligeledes er det et spørgsmål  for personen, der gøre rent, for hvad sker der, hvis vedkommende kommer til skade eller noget falder på gulvet?”, siger Dennis Forchhammer.

Særlig intro til “helpere”
Ønsket om at udvikle en platform, der skaber tryghed og gennemsigtighed har samtidig fået holdet bag Happy Helper til at indføre en særlig introduktion de brugere, der ønsker at tilbyde rengøring.

“Gennem introduktionen og ratingsystemet minimerer vi samtidig useriøse profiler, der er oprettet ud fra den forkerte opfattelse, at alle kan gøre rent og tjene lidt håndører. Samtidig informerer vi også om brug af servicefradraget, og det er jo en god ting at vide som “helper”, siger Dennis Forchhammer.

Rengøringshjælpen kan rates
Dennis Forchhammer kan godt se, at betegnelsen “ratingsystem” kan lyde lidt barskt. Men det får det bedste frem i brugerne.

“De fleste folk opfører sig jo ordentligt over for hinanden, og langt de fleste vil jo levere en god rengøring. I kombination med vores forsikring spænder rating-systemet endnu et sikkerhedsnet ud under brugerne”.

“Systemet betyder, at du kan få en dårlig rating, hvis du eksempelvis har booket rengøring og som en af de ganske få ikke opfører dig ordentligt over for helperen. På den anden side er der en del brugere, der bruger systemet med ratings til at sige tak for hjælpen”.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.