Den gigantiske guide til julehygge for store og små

Den gigantiske guide til julehygge for store og små

Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Så er vi ganske straks i december – og julerierne kan for alvor begynde!

Vi har samlet november og decembers allerhyggeligste og mest børnevenlige arrangementer i guiden herunder.

God fornøjelse!

Besøg byens største nisselandskab
Årets juleudstilling i Storcenter Nord er en rejse i historier, eventyr og magi. Formålet er at skabe en oplevelse for både børn og voksne, som man kan suge til sig. Her kan du og dine børn opleve de mekaniske nisser og dyr og vinke til en nisse i flyvemaskine oppe i loftet. Udstillingen er skabt og sammensat specielt til Storcenter Nord.

Udstillingen står fra den 4. november til og med 31. december i Storcenter Nord

Magisk jul i Friheden
Julen i Friheden varer fra den 11. november til den 30. december, hvor der ligesom sidste år er skruet max op for hygge og julerier. Glæd dig til at kunne spadsere gennem den 70 meter lange lystunnel med 50.000 LED-lys, oplev mere end 16 kilometer juleranker og mere end 3000 udendørs julekugler, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos store og små. Når lækkersulten melder sig, kan I se frem til at besøge den i år endnu større bodeby med klassiske julelækkerier og spændende julemad fra Kødbyens Mad & Marked.

Jul i Friheden, Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C, lørdag den 11. november til søndag den 30. december 

Europæisk julestemning på byens torve
I anledning af kulturbyåret står Aarhus City bag tre julemarkeder på Lille Torv, Store Torv og Bispetorv. Du og ungerne kan glæde jer til europæisk julemarked samt nostalgiske forlystelser særligt for børnene i Zirkus Nemos ”Hjule”-univers. Der vil være smukt udsmykkede juleboder, som tilbyder alskens julelækkerier, specialiteter og gaveidéer fra op mod 20 europæiske lande.

Julemarkedet på Lille Torv, Store Torv og Bispetorv kan opleves fra fredag 17. november til og med fredag 22. december 2017.

Jul i Den Gamle By
I nogle familier er det først rigtigt jul, når familien har været et smut forbi Jul i Den Gamle By. Her kan I opleve julen, som den er blevet fejret gennem århundreder. Der er juleudstillinge for både børn og vokse, og masser af små søde og sjove gaver i de historiske butikker, samt julemarked med julemad, godter og varme drikke. Se det fyldige program her.

Jul i Den Gamle By, lørdag den 18. november til lørdag den 30. december. 

LÆS OGSÅ: Endelig: De europæiske julemarkeder kommer til Aarhus

Jul på slottet hos Rosenteatret
Rosenteatret i Latinerkvarteret har tradition for juleforestillinger. Og i år er ingen undtagelser. Fra 24. november til og med 17. december spiller Jul på Slottet, som er kendt og elsket fra DRs julekalender.

Jul på Slottet, Rosenteatret i Rosensgade. Premiere fredag den 24. november klokken 20. Forestillingen spille fra 25. november til 17. december klokken 14 (billetter bestilles her).

Skøjtebanehygge for hele familien
Hvad er mere hyggeligt end en tur på skøjtebanen for store og små? Skøjtebanen ved Musikhuset åbner fredag den 1. december klokken 14. Der er gratis skøjteleje til de første 50, der står klar til at indtage isen. Herefter koster det 45 kroner pr. par – og 55 kroner for slibning af skøjter. Udlejningen af skøjter slutter 30 minutter før lukketid.

Åbningstiderne er mandag-onsdag klokken 12-18, torsdag-fredag klokken 12-20 og lørdag-søndag klokken 10-17.

Folk og røvere i Kardemomme by spiller julen ind
Der er garanti for familiehygge, når Bering Amatør Teater i julemånedens første dage spiller “Folk og røvere i Kardemomme by” i Bering Forsamlingshus. Teateret lover, at der også vil være masser af julehygge og drillenisser.

Bering Amatør Teater spiller i Bering Forsamlingshus, Torshøjvænget 174, 8361 Hasselager, fredag den 1. december til lørdag den 9. december. Billetter købes her

Julemandens værksted på Naturhistorisk Museum
Den sidste søndag inden december julehygges der for fulde hammer på Naturhistorisk Museum. Museet sørger for gratis naturmaterialer fra naturens skatkammer, som du med kreativ snilde kan forvandle til de flotteste juledekorationer og julepynt. Naturhistorisk Museum holder åbent for julemandens værksted alle adventssøndage frem til jul.

Naturhistorisk Museum, Wilhelm Meyers Alle 10, 8000 Aarhus C, søndag den 10.,  og 17. december klokken 10-16. Arrangementet er gratis, når entreen til museet er betalt (gratis under 18 år).

Julemandsshow hver dag frem til Jul
Hver evig eneste dag frem til jul, kan du og ungerne opleve Byens Bedste Julemand i foyeren ved hovedindgangen. til Storcenter Nord. Showet indeholder masser af tryl, sang, sjov og ballade.

Julemanden optræder alle dage fra den 1. til den 23. december. Hverdage klokken 11 og 16, samt lørdage og søndage klokken 11, 14 og 17 i foyeren.

Mød julemanden i City Vest
Julemanden har travlt i december, for han kan også mødes i City Vest, hvor han står klar til at sige hej til børnene fredag, lørdag og søndag. Julemanden sidder i det store juleland fredag klokken 15, 16 og 17 og lørdag/søndag klokken 11, 12 og 13.

City Vest, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand fra 1. december til 23. december (gratis).

 

 

 

 

Jul som i gamle dage på Gammel Estrup
I hele december måned frem til lillejuleaften, kan du og familien opleve særudstillingen ”Jul for herskab og tjenestefolk” sale og stuer på Gammel Estrup – Herregårdsmuseet. I weekenderne op til jul er der særligt gang i juleforberedelserne . I Herregårdskøkkenet bliver der lavet gammeldags julesul på det store brændekomfur, og i bageværkstedet kan børn og barnlige sjæle selv kreere deres egne peberkagefigurer efter Gammel Estrups hundrede år gamle opskrift. I herregårdens stuer kan man hjælpe stuepigerne med at klippe julepyntog så få sig en dans om det store juletræ i Riddersalen.

Gammel Estrup, Randersvej 2, 8963 Auning, lørdag den 2. december og helt frem til lillejuleaften. Tirsdag til fredag klokken 10-15, og i weekenden 10-16 (gratis for børn).

Juleklip på Skovmøllen
I alle weekender frem mod juleaften, byder dem gamle vandmølle, Restaurant Skovmøllen, velkommen indenfor til juleklip og hygge. Det sker i samarbejde med Moesgaard Museum. Hygge og klippe-klistre foregår på 1. sal, hvor der er stillet frem til en dejlig eftermiddag i kreativitetens tegn. Restauranten serverer selvfølgelig også æbleskiver, gløgg og varm kakao.

Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg. Der er åbent for julehygge 9.-10. december, 16.-17. december og 23. december – alle dage klokken 13-17.

 

 

Hygge på Kalø Økologisk Julemarked
Trænger I til en tur ud af byen i julemåneden, er en oplagt destination julemarkedet på Kalø Økologiske Landbrugsskole, der ligger på Djursland. Markedet vil have et væld af spændende boder, og et stort udvalg af økologiske mad- og drikkevarer samt masser af gode julegaveideer. Det grønne julemarked fokuserer på bæredygtighed og økologi, og lokale og mindre virksomheder inviteres til at præsentere deres bedste varer. Der er underholdning for hele familien – blandt andet Nissesafari for de små og spændende foredrag for de ældre.

Kalø Økologisk Landbrugsskole, Skovridervej 3, Kalø, 8410 Rønde, lørdag den 9. december klokken 10-16 (gratis entre).

Juleeventyr med Postmand Per
Det er jul, og som altid er der travlt på postkontoret i Grønnedal, hvor Postmand Per skal sortere pakker. Kom og oplev et hyggeligt juleeventyr – det foregår i City Vest lørdag den 9. december.

City Vest, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand, lørdag den 9. december klokken 11-15 (gratis adgang).

Mød julemanden hos LopMoreKids
Julemanden er også nået til Højbjerg, hvor han lørdag den 10. december er på besøg mellem klokken 10-13.

LopMoreKids, Bjødstrupvej 20C, Højbjerg, lørdag den 10. december fra klokken 10-13 (gratis).

Pixitrolden holder julekoncert
Det bliver både sjovt og hyggeligt, når Pixitrolden og Guitar Krelle søndag den 10. december kommer til Aarhus og spiller julekoncert. Arrangementet holdes i DGI-Huset, og det foregår i samarbejde med bObles, og køber man billet, er den inklusiv en goodiebag til en værdi af 300 kroner, som blandt andet indeholder en cd med Pixitrolden og to bObles-produkter. Billetter á 260 kroner købes her.

Pixitroldens julekoncert, DGI-Huset, søndag den 10. december klokken 11-12. Kræver billet.

Julehygge i Dome of Visions
RumbleTumble inviterer til juleevent for børn i Dome of Visions. Her vil der blive læst op fra RumbleTumbles julekalender “Klara Kan Alt finder julehyggen”, hvor helten Klara Kan Alt, og hendes bedste ven Preben Pessimist, sammen skal finde julehyggen. Efter oplæsningen fyldes domen med hygge og alle laver julepynt. Juleværksteder åbner klokken 12. 12.30 er der højtlæsning af RumbleTumbles julekalender. Klokken 13-15 er der juleværksted, æbleskiver og hygge.

Dome of Visions, Inge Lehmanns Gade 41, Pier 2, Aarhus Havn, søndag den 10. december klokken 12-15 (gratis).

Jul på Børnenes Jord
Kom i julestemning til årets store julefest med besøg af Rudolf og julemanden, når Børnenes Jord holder julefest søndag den 10. december. “Jordens venner” stiller op med æbleskiver, gløgg og alskens godter. Nyd en juleøl eller sodavand med naboer og gode venner.

Beboernes og Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C, søndag den 10. december klokken 14-17.

Byens smukkeste luciaoptog i regnbuen
Kandidat til byens, ja måske endda Danmarks smukkeste luciaoptog må være det på ARoS og ikke mindst i Your rainbow panorama. Optoget begynder klokken 17.30. Det starter i ARoS nedre gemakker, og bevæger sig under smuk sang opad, indtil det når regnbuen. Det er smukt at se på – både indefra og udefra, så man skal tænke sig godt om, før man finder sin plads.

ARoS, onsdag den 13. december klokken 17.30 (gratis adgang, hvis du står i caféområdet eller udenfor – hvis I skal med ind på selve museet, kræver det årskort eller entre.

Foto: ARoS

Lucia i kajak
En anden kandidat til byens smukkeste luciaoptog finder du på havnen i Aarhus, hvor Aarhus Kano og Kajak Klub arrangerer lucia i kajak. Kajakroerne starter klokken 18 ved Aarhus Kano og Kajak Klub, Kystpromenaden 4. Der er tre stop på ruten: Isbjerget (cirka 18.30), Isflagerne ved Pakhus13 ved siden af DOKK1 (cirka 19.15) og ved Navitas (cirka 19.45). Den bedste udsigt får du ved Isflagerne ved Pakhus13.

Aarhus Kano og Kajak Klub, Kystpromenaden 4, onsdag den 13. december klokken 18-19.45 (gratis).

Juleforestilling for børn på DOKK1
Skovnisserne skal holde jul med deres gode venner, egernet og musen. Mens grøden koger færdig, skal de ud i skoven og hente et juletræ. Men i skoven bor en troldefar med sine små troldeunger. De er ikke blevet inviteret med til julefest – og så er julefreden brudt. En stemningsfyldt og levende forestilling for de 3-6 årige, hvor børn blandt publikum kommer på scenen og spiller med. Præsenteres af Børnekulissen

Skovnissernes jul, DOKK1, lørdag den 16. december klokken 11-11.40. Det er IKKE muligt at booke billetter til denne event. Pladserne fordeles efter “først til mølle” princippet 

Juleshow med Pyrus i City Vest
Kom, dans og syng med på alle de kendte Pyrus-sange, når nissen Pyrus, kendt fra “Alletiders jul”, kommer til City Vest lørdag den 16. december.

City Vest, Gudrunsvej 7, 8220 Brabrand, lørdag den 16. december klokken 12 (gratis adgang).

NB! Vi opdaterer løbende denne guide – hvis du vil have dit julearrangement med på listen, så send os en mail på info@kidsaarhus.dk