Guide til mor-træning – kom igang igen efter fødslen!

Guide til mor-træning – kom igang igen efter fødslen!

Foto: Bjørengklinik

Trænger mor-kroppen til at boost efter fødslen, så læs med her, hvor vi guider dig til byens bedste efterfødselstræning!

AJ Bootcamp har bootcamps med træninger udendørs i blandt andet Harlev, Hinnerup, Mindeparken og Risskov. Har særlige barselshold, hvor du på otte uger kommer i form igen.

Anna Listh Studio har et syv ugers mor/barn-forløb. Træningen varetages af personlig træner Anna Listh, som holder til i Ålborggade, 8000 Aarhus C.

BjørengKlinik i Christiansgade i midtbyen tilbyder en række forskellige hold for nybagte mødre. På hold á max fem deltagere, træner uddannede fysioterapeuter og certificerede pilates instruktører dig i efterfødselspilates, Mamma-pilates og Rectus Diastase-hold (som er, når mavemusklerne ikke vokser sammen af sig selv efter fødslen og du kæmper en håbløs kamp mod en mufin-top, der aldrig forsvinder). Baby er velkommen på holdene! Sygeforsikringen “Danmark” yder tilskud, hvis du er medlem og har henvisning fra egen læge.

By i bevægelse har efterfødselstræning, som foregår i aktivitetsrummet i Lyseng Svømmebad. Træningen har fokus på de ændringer kroppen har gennemgået under graviditeten og efter fødslen. Der trænes bækkenbund, koordination, udholdenhed og styrke af udsatte muskler. Baby er velkomne. Undervisningen varetages af en fysioterapeut.

Crossfit Copenhagen Aarhus har mamahold, hvor du kan træne, mens baby er med i barnevognen. Træningen varer halvanden time.

DGI-Huset i Værkmestergade byder på både Mor-i-form motion, hvor fokus er på opstrammende og stabiliserende øvelser for baller/ryg/mave og bækkenbunden lidt konditions- og fedtforbrændende træning, og Mor-i-form-TRX, som træning med fokus på core og ryg – samtidig med, at der passes på bækkenbunden. Baby er velkommen på holdene!

Frederiksbjerg Fysioterapi tilbyder efterfødselstræning i form af reformerpilates. Holdet henvender sig til dig, som vil i form efter fødslen. Træningen hjælper dig med at genopbygge din krop indefra og ud, der trænes blandt andet bækkenbund. De små guldklumper er velkomne, og der er barnevognsparkering i gården. Hvis du er medlem af sygesikringen Danmark, og har en henvisning fra lægen er der mulighed for tilskud på kroner pr. gang. Der er plads til maks otte deltagere.

LIV Mama Camp tilbyder bootcamp for nybagte mødre. Der tages hensyn til de komplikationer, der kan være før og efter fødslen. Træningen er alsidig, og der anvendes flere forskellige redskaber for at imødekomme alles behov. Der tages også højde for bækkenbund- og mave-/rygproblemer. Baby er velkommen, og Sygeforsikringen Danmark yder tilskud, hvis du er medlem. Træningen foregår hos Fit&Sund på Karupvej, 8000 Aarhus C.

Maria Dior— Vita Nordic Aps. Den tidligere indehaver af Fit Family er startet op i nye rammer i Viby, og tilbyder nu  gravidtræning og efterfødselstræning bootcamps.

Pure Movement har efterfødselspilates, hvor du kan genfinde kroppen efter graviditet og fødsel. Der er fokus på at styrke kropskernen og forbedre kropsholdningen. Sansegyngerne er hængt op, så baby er også velkommen. PureMovement er for nylig flyttet fra midtbyen til nye lokaler i Åbyhøj.

SEIER Fitness har efterfødselstræning med fysioterapeut og personlig træner Krista Vanggaard. Træningen foregår i centerets lokaler ved Badeanstalten Spanien. Træningen indeholder blandt andet kredsløbstræning samt øvelser for ryg, baller, lår, arme og skuldre. Der er særligt fokus på skånsom og effektiv bækkenbunds- og mavetræning.

Aarhus Crossfit i Balticagade har et mamahold med plads til at køre barnevognen indenfor. Du kan købe 10-turs klippekort, så du kun betaler for de gange, du er der.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.