Guide: 3 gode grunde til at tage et kviklån

Guide: 3 gode grunde til at tage et kviklån

Der er en stor modstand mod det at tage et kviklån. Mange er tilsyneladende nervøse for, at det ender “galt”, selvom du egentlig kan læse alt om lånet, inden du tager det. Det er derfor overraskende, at der eksisterer så meget modstand, når alle oplysninger er derude. En mulig forklaring på denne modstand kan være, at danskerne ikke kender tilstrækkelig til nutidens lånemarked som ikke længere er en jungle at finde rundt i, tværtimod.

I dag klikker du blot ind på en online sammenligningstjeneste som Kviklaan-guide.dk, hvor du kan få listet lånemuligheder i en nem og overskuelig oversigt. Så nemt kan det gøres. Du kan endvidere læse alt om de forskellige kviklån på hjemmesiden.

Et kviklån er derfor nemt at tilgå. De fleste børnefamilier kan sikkert nikke genkendende til, at der er mange udgifter forbundet med at være en familie med børn. De har sikkert ligeledes oplevet, at der til tider dukker uforudsete udgifter op, hvor disse kan komme på mere eller mindre uheldige tidspunkter. Du kan derfor overveje at optage et kviklån i sådan en periode.

Vi har nedenfor udarbejdet en liste med tre gode grunde til at tage et kviklån på en online sammenligningstjeneste.

1. Du får nemt et overblik over lånemarkedet

Du kan nemt undgå at gå i lånefælden, hvis du blot sørger for at sammenligne de lånemuligheder, som harmonerer med din økonomiske situation. På en online sammenligningstjeneste indtaster du blot ønsket lånebeløb og alder, hvorefter du kan sammenligne de lånetilbud som fremkommer baseret på dine informationer.

Når du sidder og kigger på oversigten over forskellige kviklån, bør du kigge efter de årlige omkostninger i procent forkortet til ÅOP. Dette tal viser den reelle pris inklusive gebyrer og renter i hele kviklånets løbetid omregnet til procent. Dette tal siger således rigtig meget om lånet, hvorfor det er godt at bruge til at sammenligne andre lån med.

Et andet og ligeledes vigtigt begreb er løbetid som dækker over den periode, som du skal tilbagebetale lånet i. Det tager typisk mellem 1-12 måneder at tilbagebetale et kviklån. Du skal derfor betragte tilbagebetalingen som en ekstra udgift i den periode. Det er således vigtigt, at du har plads i din privatøkonomi til at tilbagebetale lånet i hele dens løbetid, så du ikke modtager irriterende rykkere.

2. Ansøg om kviklånet

Du har nu udvalgt det bedste kviklån til din økonomiske situation, og du skal nu til at ansøge om det. Du er fuldstændig rolig i denne proces, idet du blot kan sidde i hjemmet og ansøge. Du har endvidere også læst, at det ikke tager mere end få minutter at udfylde ansøgningen, idet du IKKE skal stille sikkerhed for kviklånet. Dette betyder, at du ikke skal pantsætte dine ejendele som sikkerhed for det valgte kviklån.

Du ansøger derfor blot online med din Nemid i ro og mag, og du behøver heller ikke at komme med nogen begrundelse for, hvad du skal bruge pengene på. Dette kommer ikke andre end dig ved.

3. Hurtig svar- og udbetalingstid

Et kviklån kendetegnes ved den hurtige behandlingstid, så du kan, hos langt de fleste låneudbydere, forvente svar indenfor en time.

Derudover kan du glæde dig over, at mange af låneudbydere benytter sig af straksoverførelser, ligeså snart de har godkendt ansøgningen.