Ferie-finish: 7 gratis oplevelser for børn i sommerheden

Ferie-finish: 7 gratis oplevelser for børn i sommerheden

Dyrehaven. Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Sommerferien er ved at gå på hæld, og det er nu, I skal have de sidste krampetrækninger af hygge og nærvær trukket ud i ferien, inden hverdagen rammer igen.

Læs med her, hvor vi guider dig til 7 gratis ting, du kan kaste dig over med ungerne i den kommende tid.

VM i sejlads: I forbindelse med VM i sejlads er der i dagene fra den 30. juli til 12. august dagligt massevis af gratis aktiviteter for hele familien på Aarhus Ø, ud over at opleve sejladserne altså. I kan blandt andet kaste jer over børnekoncerter, kanosejlads, besøg på et ægte piratskib, få sømandstatoveringer og besøge Naturhistorisk Museums hjørne på havnen, hvor det blandt mange forskellige oplevelser er mulighed for at udforske magnetisk sand fra stranden, nærstudere tang og komme på ekspedition i hvalernes verden.

Foto: Aarhus 2018

Kampen om naturen: Tag på mission i Uniparken og vær med i “Kampen om naturen” (find spillet via app’en Useeum – begge er gratis). Det er Naturhistorisk Museum, der står bag det gratis spil, der henvender sig til de større børn

Hjortehygge i Dyrehaven: Besøge vildsvin og hjorte i Dyrehaven i Marselisborg Skoven og eventuelt fodre dem med gulerødder og æbler. Åbent døgnet rundt, året rundt. P.s. Den lille kaffecampingvogn, der holder til på parkeringspladsen sælger små poser med gulerødder, hvis I ikke har med hjemmefra.

LÆS OGSÅ: Cirkus Summarum uden billet: Sjov og leg på cirkuspladsen

Hop i havnen: Svømme og springe i Havnebadet. Åbent dagligt ved Bassin 7 mellem klokken 10-19, hvor livredderen er på plads. I Havnebadet er der både baby- og juniorbassin, samt et stort bassin og udspringsbassin. Husk håndklæde og solcreme!

Endless Connection. Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Vandpjaskeri på Havnepladsen: Hop ind og ud af de to meter høje mure af vand, der springer fra byens smukke springvand Endless Connection på Havnepladsen. Springvandet blev åbnet sidste år, og er tegnet af den danske kunstner Jeppe Hein. Husk badetøj, håndklæde og solcreme. P.s. Om aftenen slukker vandstrålerne, og når mørket falder på, er det muligt at spotte fem stjernetegn samt Nordstjernen i et lysshow af LED-lys på nattehimlen.

Skate ved Godsbanen: Gå på opdagelse i det fede og inspirerende område ved Godsbanen og Institut for X. Stå på skateboard på ramperne ved Godsbanen og lad ungerne lege på den lille legeplads ved Plantecafeen – eller kast jer over en af byens mange legepladser, for eksempel Dokk1, Børnenes Jord eller Mindeparken

På opdagelse blandt sjældne planter og buske: Oplev de mange smukke og sjældne træer, buske og blomster i Botanisk Have, hvor der er rig mulighed for at tage på picnic. Besøg også Væksthusene, hvor tropevarmen får luftfugtigheden helt op på maks, og nyd frokosten i den skønne cafe med billig øko-mad. Både Botanisk Have og Væksthusene har altid gratis adgang.