7 gratis fastelavnfester for børn

7 gratis fastelavnfester for børn

af -
Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Det behøver ikke være dyrt at slå katten af tønden.

Her på Kids Aarhus har vi fundet frem til syv fastelavnsarrangementer, som det er ganske gratis at være med til.

Slå katten af tønden i Centergaden
Centergaden i Viby Centeret bliver omdannet til en festlig alle med pynt og fyldte tønder, når der lørdag den 10. februar er tøndeslagning for børn. Det er gratis at være med, og der er fastelavnsboller til de første 100 børn, som kommer udklædte ifølge med en voksen. Der kåres kattekonger og kattedronninger i aldersgrupperne 3-5, 6-8 og 9-12 år

Viby Centret, Viby Ringvej 10, 8260 Viby J, lørdag den 10. februar klokken 11-12

Fastelavn på biblioteket i Risskov
Tag dit yndlingsfastelavnskostume på og vær med til en hyggelig formiddag på biblioteket, når der traditionen tro slås katten af tønden på Risskov Bibliotek. Arrangementet er gratis, men billetter skal bookes på forhånd via dette link.

Fastelavn på biblioteket, Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov, lørdag den 10. februar klokken 11-13

LÆS OGSÅ: Her er vinterferiens sjoveste oplevelser for børn

Fastelavnsfest med Musikskolen Laura
Musikskolen Laura inviterer alle børn i alderen mellem 0-6 år til fastelavnsfest med Skrallebang på DOKK1. Her skal der synges, danses, leges, hygges og slås katten af tønden. Skrallebang underholder og laver lege med både børn og voksne. Der vil være tøndeslagning i Store Sal for både store og små.

Fastelavnsfest med Musikskolen Laura, DOKK1, Store Sal, lørdag den 10. februar klokken 14-15.30. Gratis, men krævet billet, som kan bestilles her

Slå katten af tønden i Kvickly i Viby
Kvickly i Viby lægger rammer til, når der søndag den 11. februar skal slås af tønden. Bag arrangementet står Danish Garrison 501st Legion, som er en gruppe af Star Wars-entusiaster. Deltagere ved tøndeslagingen kan derfor godt glæde sig til ekstra god Star Wars-stemning på dagen.

Tøndeslagning, Kvickly Viby, Ringvej Syg 100, 8260 Viby J, søndag den 11. februar klokken 10-13. Gratis

Fastelavn i Storcenter Nord
Træk i dit flotteste, skøreste eller vildeste fastelavnskostume, når BR og føtex inviterer til tøndeslagning og fastelavnsbollespisning. Der er tøndeslagning for de 1-3 årige klokken 11 ved BR , for de 4-8 årige klokken 12, og for de 9-14 årige klokken. For de to ældste grupper foregår tøndeslagningen på centertorvet foran Legelandet. Kattekonger og kattedronninger kåres efter alle tøndeslagninger – der er selvfølgelig også præmier til de bedst udklædte. føtex deler gratis fastelavnsboller ud til børn i følge med en voksen.

Fastelavn i Storcenter Nord, Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N, søndag den 11. februar klokken 11-14.

LÆS OGSÅ: 10 kostumer, der bliver et sikkert hit på rasleturen

Fastelavn med optog gennem Øgaderne
Traditionen tro byder fastelavnssøndag på tøndeslagning og optog gennem, når Børnenes Jord arrangerer fastelavnsfest. Festlighederne starter klokken 13 på Børnenes Jord. Der lægges ud med optog, og herefter slås katten af tønden. Der er gratis fastelavnsboller til alle børn.

Fastelavnsfest på Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 13. Gratis

Fastelavnsgudstjeneste i Skt. Lukas Kirke
Kom udklædt, og vær med til gudstjeneste, tøndeslagning og kaffeselskab uanset om du er 0 eller 100 år. Det foregår i Skt. Lukas Kirke, hvor fastelavnsgudstjenesten arrangeres i samarbejde mellem Sankt Lukas Kirke, Sct. Pauls Kirke og spejderne fra FDF. Festen starter i kirken, og efterfølgende er der både tøndeslagning, kaffe og fastelavnsboller ude og inde. Alle er velkomne, og det er gratis at være med.

Fastelavnsgudstjeneste, Skt. Lukas Kirke, Ingerslevs Boulevard, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 13-16. Gratis

Vi opdaterer denne guide løbende. Hvis du har et gratis fastelavnsarrangement, du gerne vil have med på listen, så send en mail til mai@kidsaarhus.dk

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.