Gør hjemmet klar til den lille ny

Gør hjemmet klar til den lille ny

Denne artikel indeholder reklamer.

Er I nybagte forældre? Eller skal I snart byde jeres førstefødte velkommen? For at få lidt ro i sjælen, så spænding ikke bliver til ængstelighed, er der en del ting, som I kan få gjort rundt om i hjemmet, så det er klar til den lille ny. Med et par enkle tiltag kan I gøre jeres hjem børnesikkert. Det er selvfølgelig altid bedst at gå i gang, inden jeres baby kan bevæge sig for meget rundt selv, men det kan sagtens nås efter junior har lært at vende rundt på maven selv, og måske endda at kravle.

Få babysikret møblerne i hjemmet
Der er indtil flere møbler, som ikke er designet med børn og børns nysgerrighed i tankerne. Tjek hvert enkelt rum igennem, gerne inden baby er født, så I har tid til at skifte visse møbler ud, hvis de ganske enkelt ikke kan gøres børnesikre. Har I eksempelvis borde med løse bordplader, skal disse selvfølgelig helst fastgøres. Er det ikke muligt, kan det være en god idé at udskifte møblerne helt og aldeles. På myhomemøbler.dk kan I finde møbler til hele hjemmet, inklusive spiseborde, så I kan finde et med afrundede kanter og en fastmonteret plade.

Der er også rigeligt med møbler, hvor små fingre kan komme i klemme. Alle køkkenlåger og køkkenskuffer, som kan nås af den lille, skal helst være sikrede, eventuelt med en decideret lås. Det er også muligt, at finde en børnesikring, som stopper skuffer i at smække i, så både store og små fingre er forskånet. Ovne, køleskabe, og andre hvidevarer skal ligeledes sikres. Bliver jeres ovn varm udenpå ved brug, kan I finde beskyttelsesgitter til denne flere steder. Små øjne kan hurtigt se, hvor maden kommer fra, så sikr køleskabet, eventuelt med en lås.

Derudover er der et par små områder i hele hjemmet, som skal eftertjekkes. Sofa og sofabord skal hverken være til at kravle op på eller ind under. Er rengøringsmidler stillet lavt, såsom under håndvasken i badeværelset eller i køkkenet, så skal disse være pakket forsvarligt væk, og gerne med en børnesikret låge. Visse møbler, som er specifikt til børn, såsom højstole, skal også have sele monteret.

Få den nødvendige hjælp udefra
Et blåt mærke eller en rift er ikke verdens ende. Et barn er nysgerrigt og grænsende til utrætteligt, hvis der er noget, han eller hun virkelig gerne vil. Helt fra lille af kan der ske uheld, så vær ikke bange for at tage kontakt til enten jeres egne forældre eller professionelle. Er jeres nyfødte ikke ved fuldt vigør? En baby kiropraktor vil kunne hjælpe med at klargøre, om ofte og højlydt gråd er på grund af eventuelle skader, og vil efterfølgende kunne behandle, så der ikke sker varige men. Aroskiropraktor.dk tilbyder både kiropraktisk behandling af nyfødte og større børn.