150.000 skoleelever prøver kræfter med græskar i de kommende uger

150.000 skoleelever prøver kræfter med græskar i de kommende uger

Foto: Pixabay

Grønne og orange hokkaido-græskar er hovedingredienserne i GoCook Smagekassen, som Coop i disse dage uddeler til 150.000 skolebørn landet over, heriblandt også en masse aarhusianske.

I Smagekassen er også omfattende undervisningsmateriale – og i ugerne 43-45 skal elever i hele Danmark altså prøve kræfter med både spicy græskarsuppe, risotto og græskarboller.

Det skriver COOP i en pressemeddelelse.

Lær at bruge græskar
Græskar er blevet populære i takt med, at vi har taget halloween til os, men hokkaido og andre spisegræskar kommer ikke særligt tit på tallerkenen.

Det er nemlig kun hver tiende af os, som spiser græskar jævnligt.

Foto: COOP

Derfor skal skolebørn nu lære at bruge græskarret til lækre retter, når Coops smagekasser henover efteråret bliver delt ud på 4 ud af 5 danske skoler, som har tilmeldt sig.

“Børnefamilier mangler idéer til, hvordan de får nye grøntsager på bordet. Børnene kender græskar som lygter til halloween og de elsker søde og farverige grøntsager. Så græskar er et oplagt sted at starte med en ny grøntsag her i efteråret”, siger projektchef Bente Svane Nielsen, Go Cook.

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i flere film til årets smagekasse.

“Græskar smager fantastisk sammen med surt og stærkt såsom citron og chili. Det gode ved GoCook er dog, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Vi giver børnene smagsprøver på græskar, og så må børnene tage den derfra sammen med deres familier”, siger Gorm Wisweh.

  • GoCook er Coops madprojekt for børn og unge.
  • Det har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
  • Et af GoCooks største projekter er GoCook Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser fordelt på 80 procent af alle grundskoler i hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.
Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.