Genbrug til børn: Nu bliver Lopmorekids til Lille Nor

Genbrug til børn: Nu bliver Lopmorekids til Lille Nor

Foto: Lille Nor

Rigtig mange forældre var kede af det, da genbrugsbutikken Lopmorekids lukkede tilbage i midten af juni.

Hurtigt kom den gode nyhed om, at konceptet ville blive ført videre under navnet Lille Nor, og nu kan vi her på Kids Aarhus fortælle, at Lille Nor åbner i centrum af Aarhus – nærmere i Billedmagerens tidligere lokaler på Frederiks Allé 116.

Reuse for kids
Butikken har stadig grundkonceptet “reuse for kids”, altså genbrug for børn.

“Lille Nor bygger på tanken om, at vi skal bringe børneeffekterne i cirkulation; det er for os at se et rigtig godt skridt i en bæredygtig retning. Derfor kan du hos Lille Nor på en nem og simpel måde rydde ud i skabet og gøre dit genbrug til guld”, siger Line Jelsbech, der er mor til to.

Det er ikke ukendt for Line og hendes mand, der er kok, at være iværksættere. Allerede i 2011 startede de cateringvirksomheden Skammeritz & Græm.

Line Jelsbech Foto: Lille Nor

Mere “grøn”
Og nu står den så på genbrug af børnetøj og børneudstyr fra butikken på Frederiks Allé 116 – stadig med grundtanken “reuse for kids”.

“Jeg vil rigtig gerne have en hverdag med fokus på samskabelse og nærhed. Hvor jeg er i børnehøjde, og hvor arbejdsliv og børneliv går op i en højere enhed. Samtidig vil jeg rigtig gerne invitere andre med på min vej henimod at ”blive mere grøn”.

“Så det, kombineret med min nuværende situation, hvor jeg er blevet tryg ved livet som selvstændig, gjorde det muligt for mig at træffe en hurtig beslutning i juni 2018, da Aarhus eneste loppebutik lukkede, var det uden at tøve, at jeg besluttede at realisere idéen om Lille Nor”, siger Line Jelsbech.

Perfekte lokaler
Heldigvis var de oplagte lokaler var ledige i Aarhus centrum.

“Det føltes helt rigtigt. Det var simpelthen mig, der skulle føre det grundkoncept videre i Aarhus. Jeg var ikke et sekund i tvivl. Siden da er det gået meget stærkt, og Lille Nor er allerede blevet mit 3. barn; selvom, mig og min mand havde besluttet, at vi ikke skulle have flere”, siger Line Jelsbech

Lille Nor åbner 1. september. Men allerede nu er det muligt at booke sin stand her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.