Gadeteater, Bedsteræs og marked – weekenden er over os

Gadeteater, Bedsteræs og marked – weekenden er over os

Foto: Gorm Valentin

Weekenden er endnu engang over os – og hvad skulle man dog ellers kaste sig over andet end nogle gode, kulturelle oplevelser med familien i Smilets By.

Vi guider dig her til weekendens mest børnevenlige oplevelser, der byder på blandt andet gratis gadeteater, Hr. Skæg i Friheden og høstfestival i Norddjurs.

Gratis gadeteater for børn
Weekendens kulturelle indslag starter lørdag formiddag, hvor der er gratis gadeteater for børn ved Musikhuset. Det er Teatret Brændende Kærlighed, der kommer forbi og spiller komedien “Middleton – og hverdagens dæmoner”.

Forestillingen foregår udenfor Musikhuset klokken 13.00. Hvis det regner, rykker forestillingen indenfor i Musikhusets Foyer. Gratis adgang

Springvand åbent – hvis det vil
HVIS det ikke driller nogen, så burde byens nyeste springvand, Endless Connection, som er tegnet af den danske kunstner Jeppe Hein, være åben for alle og enhver, der måtte have lyst til at springe i strålerne – eller hoppe for at undgå at blive  våd.

Springvandet på Havnepladsen mellem DOKK1 og Navitas tænder hver morgen klokken 7, og slukker først klokken 23, hvor vand bliver afløst af lysstråler.

Marked i Musikhus-parken
På det grønne areal mellem Musikhuset og ARoS dukker byens nye, hyggelige og kreative pop-up-marked Marked i Parken op igen i denne weekend. Det foregår søndag, hvor der både er loppemarked, kulturelle indslag med livemusik, DJ og kunst – og dejlig mad fra Kødbyens Mad & Markeds lækre boder.

Der er Marked i Parken søndag den 13. august fra klokken 10-15. 

Aktiv Bedstedag og ræs i Friheden
Alle generationer er inviteret, når der søndag er Aktiv Bedstedag i Tivoli Friheden. Her er bedsteforældre og børnebørn i fokus – der vil være sjove aktiviteter fra dengang Bedste var barn – for eksempel hulahop, jonglering med bolde og stå på stylter, ligesom Bedsteræs, et motionsløb på 1000 meter, som hele familien gennemfører i fællesskab skydes i gang klokken 13.

Aktiv Bedstedag foregår søndag den 13. august fra klokken 12-16. I have entrébillet eller årskort til tivoli for at være med, men derudover er arrangementet gratis.

Hr. Skæg på Friluftsscenen
En der ikke er ligeså gammel som bedsterne – men som stadig har utrolig langt skæg. Det er Hr. Skæg, og han optræder også i Tivoli Friheden på søndag. Det er klokken 14, hvor han går på Friluftsscenen – klar til masser af skæg og sjov.

Hr. Skæg i Tivoli Friheden, søndag den 13. august klokken 14.

Sidste chance i kæmpe-kloden
I weekenden er det også allersidste chance for at opleve Climate Planet på Havnepladsen, inden den store kugle bliver pakket ned og sendt videre rundt i Europa, hvor den skal besøge 25 byer over de næste tre år.

Oplevelsespladsen foran Climate Planet er åbent dagligt fra klokken 10-20. Der er forestillinger i globen én gang i timen fra klokken 11-21. Sidste dag 13. august.

Høstfestival i Norddjurs
Og trænger I til en tur ud i det blå, så pak bilen og kør mod Djursland, hvor der weekenden igennem er høstfestival.Festivalen markerer høsten af mange lækre lokale råvarer fra kyst, skov, have og mark, der er i Norddjurs Kommune. Festivalen får en stribe gratis aktiviteter og velsmagende events, hvor deltagerne kan smage på de lokale råvarer og blive klogere på disse.

Læs mere om alle aktiviteterne her eller på Facebook-siden her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.