Guide: Food Festival for familier

Guide: Food Festival for familier

Foto: Claes Bech Poulsen/Food Festival

I denne weekend er der Food Festival i Aarhus, og Tangkrogen er proppet med både små og store mennesker, der går på oplevelse blandt de lækre råvarer, som mere end 250 aktører stiller til rådighed.

Food Festival er bestemt også et børnevenligt arrangement – der er masser at smage på, røre ved og lugte til.

Og derudover er børn til og med 10 år gratis at have med ind på pladsen.

Velegnet for familier
“Generelt er Food Festival en utrolig velegnet familieoplevelse, og vi oplever hvert år, at festivalen bliver besøgt af rigtig mange børnefamilier siger Stephen Haar, der er presse- og kommunikationschef hos Food Festival.

Han fortæller, at barnevogne og klapvogne er yderst velkomne – og er man bange for, at der er for mange mennesker til at komme rundt på pladsen midt på dagen, så kan man komme fra morgenstunden.

Mere plads om morgenen
“Der er lidt mere stille om morgenen, og her kan besøget eksempelvis kombineres med Arlas gode Madpakkebord, som starter klokken 8.30 både lørdag og søndag morgen”, siger Stephen Haar.

Food Festivalens Drop In-værksteder kan du og ungerne for eksempel prøve at lave popcorn over bål, tegne en spiselig figur af pandekagedej eller lave en samosa.

Derudover har festivalens mere end 250 aktører en række aktiviteter, som er mere eller mindre børnevenlige.

Vi har samlet et udpluk her:

Pynt din egen muffin hos Smartbake
Det nye, aarhusianske brødkoncept, Smartbake har også en bod på madfestivalen. Her kan du og ungerne smage på Smartbakes brød og kager, og I kan få mere at vide om konceptet, der går ud på, at du bestiller og får leveret færdiglavet dej, som du selv kan putte i ovnen, når du har tid. Alle børn får lov til at pynte deres egen muffin – og til at spise den bagefter.

Du kan møde Smartbake på Tangkrogen fredag den 1. september klokken 13-19, lørdag den 2. september klokken 10-19 og søndag den 3. september klokken 10-17.

På sanketur i naturen
Kom med en naturvejleder på sanketur, hvor der samles og snakkes om bær, urter og andet som naturen byder på. Efter gåturen kommer I tilbage på pladsen, hvor fundene tilberedes over bål. Turen er et eksempel på den type tur, man kan tilmelde sig i projektet VILD MAD, som kokken René Redzepi har udarbejdet. VILD MAD handler om den vilde og spiselige natur, hvordan vi bruger den, passer på den og bruger den i køkkenet.

På festivalens tre dage, er der tre ture – fredag, lørdag og søndag. Alle tre dage klokken 13-14.30. Det koster 100 kroner at deltage, og billetter købes via Food Festivals hjemmeside

Her må man gerne lege med maden
Discountkæden Lidl inviterer børn og voksne indenfor på “The Lidl Market” under Food Festival. Her kan børnene bygge figurer af vindruer, bananer og æbler, mens de voksne kan gå på opdagelse blandt kvalitetsprodukter som fynsk, cremet rygeost, italiensk parmaskinke og græskarrugbrød bagt på hjemmelavet surdej.

”The Lidl Market” holder åbent den 1.-3. september, når der er Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

Eksperter giver inspiration til madpakken
Midtjyske familier med skolebørn inviteres under Food Festival til at gentænke madpakken. Det sker på Tangkrogen i weekenden, hvor Arla har sat et 300 meter langt madpakkebord med lækre råvarer op på pladsen. De skal laves til madpakker, som børnene selv smører med hjælp fra deres forældre og Arlas 20 madpakke-specialister, som står klar til at hjælpe. Det kræver ingen tilmelding at deltage, og det er gratis at være med. Lørdag formiddag sender TV2 live fra Arlas køkken, når madskribent og TV-kok, Louisa Lorang sdeler ud af sine bedste madpakketips.

Besøg Arlas Gode Madpakkebord den lørdag og søndag den 2.-3. september på Tangkrogen  fra klokken 8.30 til 11.30.

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs seks gode råd til madpakken

Pynt cupcakes med Liv og Micki fra Bagedysten
De to superbagere Liv og Micki fra Den Store Bagedyst er værter, når der lørdag den 2. september er cupcake-workshop for børn på Food Festival. Her kan du og ungerne være med til at pynte cupcakes med forskellige teknikker – ud fra de to Bagedyst-deltageres anvisninger. Workshoppen er anbefales til børn i alderen 7-14 år. Billetterne er allerede sat til salg.

Food Festival, lørdag den 2. september klokken 10.30 på Kokkescenen.

Lær at lave energikugler
4H og Madskolerne tilbyder et sjovt og lærerigt arrangement for festivalens yngre gæster i aldersgruppen 7-12 år. Arrangementet inddrager aktivt børnene i at fremstille energikugler, som kan anvendes som en booster til træningen, et alternativ til fredagsslikken eller ide til madpakken. Børnene lærer om anvendelsen af naturens egen sødme, samt det at arbejde efter en opskrift. Ved at have fingrene i maden, smage og dufte udvikler de kompetencer til selvstændigt at begå sig i et køkken. Og hvem ved – måske kommer de også hjem med inspiration til forældrene.

4H og Madskolernes arrangement foregår lørdag den 2. september klokken 12-13. Billet skal købes i forvejen på Food Festivals hjemmeside. Det koster 50 kroner at deltage

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.