Flying Superkids fejrer 50 års jubilæum i hjembyen

Flying Superkids fejrer 50 års jubilæum i hjembyen

Foto: Flying Superkids

Energibundterne fra Flying Superkids runder et skarpt hjørne i år, men showtruppen er langt fra pensionsalderen.

Det viser de med en hæsblæsende jubilæumsforestilling, der kan opleves i Aarhus fra den 18. til 26. august.

Her optræder de flyvende superbørn med masser af nye numre og medbringer en kæmpe udendørs aktivitetspark – blandt andet med en trafiktræningsbane.

“Det bliver et brag af show. Over vinteren har vi for fuld gas trænet og udviklet på en helt masse nye, spændende numre. Samtidig har vi i forbindelse med jubilæet genindøvet nogle af publikumsfavoritterne fra tidligere år. Vi har jo masser af folk her i vores hjemby, der oplever showet hvert eneste år, så vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at forny os”, siger direktør for Flying Superkids, Lars Godbersen.

Aarhus med ærefrygt
Gruppens optrædener i Aarhus lige efter sommerferien er nærmest blevet en årlig tradition. Flying Superkids har optrådt på hjemmebane i starten af august de seneste ti år i træk – alle år med udsolgte forestillinger.

“Det er med en vis ærefrygt, når vi optræder i vores hjemby, fordi der altid er stor efterspørgsel på billetter, og publikum plejer at være rigtig begejstrede for dét, vi laver. Derfor er vi selvfølgelig vildt opsatte på igen at levere noget helt særligt, og vi håber på, at de nye numre kan overraske selv de mest trofaste publikummer,” siger Lars Godbersen, som selv er tidligere Flying Superkid og søn af grundlægger Uwe Godbersen.

Underholdning gennem 50 år
Selv om Flying Superkids nu har 50 år på bagen, er der i virkeligheden ikke ret meget ved grundidéen, der har ændret sig, siden Uwe Godbersen lavede de første opvisninger med det, der dengang hed De Flyvende Aarhus Gymnaster.

Det er stadig en blanding af gymnastik, akrobatik, dans og højtflyvende spring, der får publikum i alle aldre til at flokkes til forestillingerne.

Elsker at optræde
Og truppen består stadig af børn og unge i aldersgruppen 7-21 år, der i deres fritid går til gymnastik og brænder for at optræde.

“Når man oplever Flying Superkids, kan man se på børnene, at de virkelig elsker at optræde for publikum. Der er ikke nogen hos os, der går på scenen for at blive berømt eller for at tjene penge. Alle optræder, fordi de elsker at underholde, og det skaber en helt speciel stemning og livsglæde, som man ikke kan undgå at mærke som publikum. Heller ikke, når vi nu byder velkommen til hjemmebanepublikummet”, siger Lars Godbersen.

Vind billetter
De otte Aarhus-shows afholdes i Tilst, lige bag Bilka, i et topmoderne telt, som er specialdesignet til forestillingen.

Uden for teltet sættes en kæmpe aktivitetspark op med blandt andet trampoliner og hoppeborge, hvor publikum to timer inden forestillingen gratis kan prøve deres indre Flying Superkid af.

Flere af forestillingerne i Aarhus er allerede udsolgt, men der er stadig ledige billetter.

HUSK at deltage i vores konkurrence om 2 x fire billetter til Flying Superkids Jubilæumsforestilling. Vi trækker en vinder 7. august 2017.

Flying Superkids

Flying Superkids blev grundlagt i 1967 af Uwe Godbersen.

  • Showet årligt af mere end 50.000 mennesker i Danmark live
  • Har besøgt over 35 lande og nærmest ”alle verdenshjørner” – fra Grønland i Nord til Sydafrika i syd, fra Japan i øst til USA og Canada i vest
  • Består af helt almindelige børn og unge i aldersgruppen 7-21 år, der går i ganske normale folkeskoler/gymnasier.
  • I alt 50 ”superbørn” skiftes til at være iblandt de 26 børn og unge, der tager ud og optræder.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.