Skab skønne Finurligheder: Nyt koncept gør det nemt at være kreativ med...

Skab skønne Finurligheder: Nyt koncept gør det nemt at være kreativ med børnene

SPONSORERET Et helt nyt krea-koncept for børn og deres voksne har set dagens lys i Ry, hvor Bettina Skindstad og Kaare Linderoth, som står bag Finurligheder, holder til i nogle gamle butikslokaler.

Finurligheder er kreative projekter i temakasser, som gør det nemt for børnefamilier at være kreative sammen derhjemme – for eksempel her i ferietiden, hvor det er ekstra tid til fordybelse.

LÆS OGSÅ: 10 hotspots i børnehøjde – Bettina Skindstad (Finurligheder)

“Jeg har arbejdet professionelt med kreativitet hele mit voksenliv. Og jeg har oplevet, hvor godt det er for samværet imellem mig og mine børn, når vi er kreative sammen. Der opstår ligesom en ro omkring os, samtidig med at rummet emmer af positiv energi”, siger Bettina Skindstad, der er mor til to, grafiker og iværksætter.

Unikke kreationer
Kasserne fra Finurligheder er fyldt med spændende materialer, som skal inspirere børn og voksne til at skabe unikke kreationer.

Og de klassiske instruktionshæfter er erstattet af inspirationsmateriale.

“For os handler kreativitet om, at sætte en ramme og så ellers opfordre til fri leg indenfor de rammer. Derfor er vores koncept opbygget sådan, at hver kasse har et tema, og i stedet for instruktioner er der inspirationsmateriale med”.

“Vi vil nemlig gerne inspirere børnene og deres voksne til at skabe deres egne unikke kreationer. Men vi er klar over, at det ikke ligger lige til højrebenet for alle. Derfor støtter vi op med hjælp og guides på vores website”, forklarer Bettina Skindstad.

Foto: Finurligheder

Flere kasser på vej
I første omgang er der to kasser til salg i shoppen: en klovnekasse og en drømmekasse, hvor ungerne kan lave deres egne drømmefangere og uroer.

Sidst på sommeren kommer to kasser mere, og til efteråret kommer der endnu flere kasser fra Finurligheder.

“Vi forsøger at udvikle kasser til forskellige aldersgrupper og interesseområder, så der er noget der forhåbentlig fanger de fleste børn. Men selvfølgelig er der en opstartsfase, hvor vi desværre ikke kan imødekomme alle behov”.

“Heldigvis er der jo masser af muligheder for at gøre kasserne til sine egne. Derfor kan både små og store børn få glæde af for eksempel klovnekassen. Og ja, også de voksne for den sags skyld. Det er i hvert fald hvad vi har oplevet på vores workshops. At de voksne bliver lige så opslugte som børnene”, siger Bettina Skindstad.

Foto: Finurligheder

Kontor i Ry
Finurligheder holder til i Ry, hvor den lille virksomhed deler kontor med andre iværksættere.

Her udvikles og afprøves kasserne, og det det er også her, Finurligheder afholder workshops, så kasserne kan testes af målgruppen, inden de sættes til salg i shoppen.

“Den entusiasme børnene har, når de for lov til at udfolde deres kreativitet er fantastisk”.

“Det er enestående at se, når de glemmer tid og sted og bare fortaber sig i processen med at skabe noget, som er deres. Kan vi være med til at facilitere den proces med vores temakasser fra Finurligheder hjemme i familierne – så har vi opnået det, vi har sat os i verden for”, siger Bettina Skindstad.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.