Find vej i kemijunglen: Slip for unødig kemi med ny hjemmeside 

Find vej i kemijunglen: Slip for unødig kemi med ny hjemmeside 

Foto: Kendkemien.dk

Miljø- og Fødevareministeriet åbner i dag hjemmesiden kendkemien.dk, som indeholder viden om kemi i mad, cremer, legetøj og andre forbrugerprodukter.​

Portalen er fuld af tips og konkrete råd til, hvad du som forbruger bør være opmærksom på, hvis du vil spare dig selv, dine børn og miljøet for unødig kemi.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Nemt overblik
Målet med hjemmesiden er at give borgerne et nemt overblik over hverdagens kemi, og hvordan man bedst muligt styrer uden om unødvendig kemi.

“Hvis du gerne vil have færre pesticidrester i ungernes frugt eller vide mere om ftalater i emballage, så er kendkemien.dk et oplagt sted at gå hen. Det er en stor styrke ved siden, at den giver borgerne mulighed for et bredt overblik og en enkelt indgang til et hav af viden og informationer”, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen, Henrik Dammand Nielsen.

Gode råd til gravide og forældre
Universet har links til Miljøstyrelsens og Fødevarestyrelsens hjemmesider.

Foto: Pixabay

Derfor spænder det også bredt fra mad til makeup.

“Der er flere områder, hvor man med enkle handlinger og små vaneændringer kan begrænse mængden af kemiske stoffer, som for eksempel de mindste udsættes for. Blot fem minutters udluftning inden sengetid, kan gøre en forskel for indeklimaet på børneværelset. Den viden ønsker vi at dele med danskerne gennem kendkemien.dk”, siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Magnus Løftstedt.

​Kendkemien.dk er inddelt i kategorierne hud og krop, mad, boligen, gravid og børn, samt hobby og fritid.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.