Festuge, musiklørdag, Motor Mille i Friheden og Paw Patrol i Mindeparken

Festuge, musiklørdag, Motor Mille i Friheden og Paw Patrol i Mindeparken

Foto: Cirkus Krone

Festugen er startet, og med det følger en masse fede og skønne arrangementer for dig og ungerne i og omkring Aarhus.

Vi har samlet de arrangementer, der er en del af selve festugen, og krydret dem med weekendens andre arrangementer for børn og familier.

Rigtig god fornøjelse!

Festugeåbning for børn
Børnene får lov til at tage forskud på Aarhus Festuge før alle andre. Det sker med en uofficiel åbning i Mølleparken fredag 25. august. Skrallebang, Musikskolen Laura og Aarhus Musikskole inviterer børn og barnlige sjæle til sang, hop, leg, grin, tramp, tosseri og tons. Målgruppen er børn fra 3-10 år, men alle er velkomne til at være med til at åbne Aarhus Festuge på festligste vis

Festugeåbning for børn i Mølleparken, fredag den 25. august klokken 10-11.

Helt tæt på gigantisk containerskib
Selvom arrangementet (desværre) for længst er udsolgt, er det alligevel værd at nævne, at det på festugens allerførste dag er muligt at komme helt tæt på det 400 meter lange Mærsk-skib, Merete Mærsk. Dagen igennem byder skibets besætning nemlig på guidede ture på containerskibet – og selvom der ikke er flere billetter til at komme indenfor, så vil det nok også være en stor oplevelse for familiens mindste at se skibet fra kajen.

Merete Mærsk ligger til kaj ved Filmbyen, Aarhus Havn, (Sydhavnsgade) Dock 1, Kaj 113-115, fredag den 25. august klokken 9-19

Sallings tagterrasse åbner
Sallings længe ventede rooftop garden åbner for offentligheden fredag den 25. august. Det sker klokken 10, og dagen igennem – helt frem til lukketid klokken 20, vil der være aktiviteter på toppen af stormagasinet. Salling har i øvrigt masser af aktiviteter på programmet i løbe af festuge – blandt andet gadeteater, DJ, optræden af Den Jyske Opera og poetry slam (se mere i programmet her).

Salling Rooftop, Søndergade, 25. august klokken 10 til lørdag den 2. september. 

Mini-togbane kører i Byparken
Tag en tur med minitogene ved Amphiscenen mellem Musikhuset og Aros. Togene drives af elektriske og ægte damplokomotiver. Hør skinnernes klikkediklak og lokomotivernes lyde. Billetterne for både børn og voksne gælder også i Modelparken i Egå.

Minitogene kører hver dag i festugen. Fredag den 25. august kører de mellem klokken 13 og 17 (der er forskellige åbningstider i løbet af festugen – se dem her)

Tag på sejltur på Aarhus Å
Tag ungerne med på en anderledes sejltur på Aarhus Å, hvor de kan opleve byen på en måde, de aldrig har gjort før. De soldrevne både fra Den Blå Bro sejler på to ruter. Rute 1 sejler mellem Ceres-Byen og Brabrand-søen, mens rute 2 sejler mellem DOKK1 og Mølleparken. Det er kun muligt at købe billet på forhånd til rute 1, mens du køber billet i båden til rute 2.

Bådene fra Den Blå Bro sejler i dagene 25. august til 3. september. 

Festugens hjerte for børn er i Byparken
I Festugen er der er plads til både leg, læring og afslapning i Byparkens grønne område, som du finder mellem Musikhuset Aarhus og Aarhus Rådhus. For de mindste er der blandt andet Cirkus Krone, togbane og hoppeborg, for de lidt ældre er der førstehjælpskursus for skolebørn, fægtning og danseforestillinger. I officersmessen i det gamle Ridehus nær Byparken, kan I desuden stille sulten i lækker Street Food.

Byparken, Frederiks Allé 25. august til 3. september. 

Rådhusklokkerne kimer igen
Efter halvanden år uden timeslag og klokkespil er rådhustårnets 48 klokker nu atter på plads. Det fejres med en indvielseskoncert fredag den 25. august klokken 16, hvor blandt andet borgmester Jakob Bundsgaard holder tale.

Rådhuset, fredag den 25. august klokken 16.

Musiklørdag for børn og deres forældre
Aarhus Musikskole gentager i år sidste års succes, Musiklørdag. Musikken og fællesskabet er i centrum i en tryg og legende ramme. De to undervisere tager udgangspunkt i børnenes alder og det de kan, samtidig med at de udfordres, så de udvikler sig musikalsk, motorisk, sprogligt og socialt sammen med andre børn og voksne. Det koster 50 kroner at være med (en voksen må gerne medbringe flere børn. Af pladshensyn må hvert barn kun medbringe én voksen).

Musiklørdag, Aarhus Musikskole, Officersbygningen, Vester Allé 3 8000 Aarhus C Indgang C, lokale 212 (der er forskellige hold, og tider alt efter dit barns alder – tjek holdene ud og tilmeld dig her)

Hatteteater i Musikhuset (Kids Aarhus elsker!!)
Scenen er sat. En veloplagt historiefortæller og en masse sjove hatte. Det eneste der mangler er skuespillerne. Derfor må børnene hjælpe. I Hatteteater kommer børn fra publikum på scenen og vælger selv, hvilken rolle de vil spille. Derefter improviserer historiefortælleren sjove og helt unikke små teaterstykker frem, så børnene kan udfolde deres fantasi og talent på de skrå brædder. For børn i alderen 3-9 år. Der er gratis adgang.

Børnekulissens Hatteteater, Musikhusets Foyer, 26. august til 3. september. Weekender klokken 11 og 15. Hverdage klokken 10 og 15 (varighed cirka 45 minutter).

Festlig familieformiddag
Med sange fra hele den ganske verden vil Aarhus Musikskole åbne Festugen for børnefamilierne. Klokken 10 åbner Musikskolen med Sangskattekisten. Sange fra de gode gamle dage, som hitter igen, blandt andet ” Hjulene på bussen”, ”Fem små aber”, ”Tommelfinger” osv. Klokken 11 fejres mangfoldigheden ved at sætte unge og ældre på samme scene, og lade dem gå på opdagelse i verdens mange kulturer i selskab med publikum. World Music Center er på scenen med Lungekoret og 4. Klasser fra Næshøjskolen, og de inddrager familierne med sang, rytme og bevægelse.

Festlig Familieformiddag, Mølleparken, Vester Allé, lørdag den 26. august klokken 10-12.

Podcast-fædre sender live fra Klosterplads
Podcast-fædrene fra The FAR Side skyder gang i festugen med live-optagelser direkte fra Klosterplads. Det sker lørdag den 26. august fra klokken 11-13, hvor de to romdrikkende og engagerede amatørfædre har inviteret en den nybagte far, Mikkel Bøgelund.

The FAR Side-live, Klosterplads, 26. august klokken 11-13.

Danmarks hyggeligste cirkus optræder
Under hele festugen kan du og dine børn opleve Cirkus Krone, der har slået teltet op ved Amfiscenen mellem Musikhuset og ARoS. Cirkus Krones forestilling er i den grad for børn, og den er rigtig god til de mindste, der endnu ikke har prøvet at være i cirkus før.

Cirkus Krone v. Amfiscenen, 26. august til 3. september (der er flere daglige forestillinger i løbet af festugen – tjek dem ud, og køb billet her (du kan også købe billet ved indgangen)

Gratis akrobatik og gadeteater
Det catalanske teater Bigolis Teatre står bag de to karakterer Wonderwool, der iført kattekostumer udfører akrobatik, leger fangeleg og interagerer med byens borgere, når de kombinerer cirkus med gadeteater. Man ved aldrig, hvad man kan forvente, når man støder på kattene.

Bigolis Teatre optræder flere gange i Byparken, Bruun’s Galleri og Strøget i dagene fra 26.-29. august (se spilletider her)

Indvielse af gigantisk gavlmaleri
Frivillige kræfter står bag det kæmpestore gavlmaleri af en hammerhaj, som i løbet af de sidste par dage er blevet malet på gavlen af huset på Skt. Annagade 19. Søndag eftermiddag er der fernisering på maleri og hammerhaj – helt sikkert noget, familiens yngste også vil synes er sjovt.

Fernisering af gavlmaleri, søndag den 27. august klokken 15. Skt. Annagade 19

Musikalsk metalopdragelse på Voxhall
DR Musikariet og radiovært Carsten Holm sætter børnene på skolebænken i Aarhus Festuge. Faget er musikalsk opdragelse af den dunkle og hårdtslående slags, og pensum består af metalmusik gennem de sidste fire årtier. På scenen står Copenhells husorkester, Openhell, klar til at spille de tungeste og bedste hits fra blandt andre Deep Purple, Black Sabbath, Slayer og Metallica og føre eleverne gennem en knivskarp og kulsort kulturarv. Musikariets Metalskole henvender sig til børn i alderen 6-12 år og deres familier.

Voxhall, søndag den 27. august klokken 15-16.50. Billetter koster 60 kroner for voksne, og 30 kroner for børn under 13 år. Børn under 12 år er gratis

Streetart skabes i Byparken
Aarhus Festuge åbner sammen med Galleri Grisk dørene for en af Nordeuropas største streetartbegivenheder, når en række spændende streetartkunstnere kommer til Festugen og skaber nye værker på meterhøje vægge i Byparken. Man kan følge processen gennem hele ugen og for børn er der gratis omvisning i udstillingen alle hverdage.

Byparken, Aarhus Streetart Festival varer fra fredag den 25. august klokken 17 og helt frem til festugen slutter søndag den 3. september. 

Virtuel blomsterhave på Bispetorv
Når aftenmørket falder på, skyder en virtuel blomsterhave op på Bispetorvet og dekorerer den centrale plads i en farverig pragt under navnet Flower Power. Tre lyshaver med projektioner af blomster fra den danske flora vokser op, springer ud og visner hen i en naturlig cyklus i den smukke lysinstallation, der er skabt specifikt til byen og Festugen af mexicanskfødte Miguel Chevalier.

I kan opleve den virtuelle have på Bispetorv fra den 25. august til 2. september

Paw Patrol står klar i Mindeparken
Mød blandt andet Paw Patrol, Rasmus Klump og My Little Pony, når der søndag den 27. august er A Walk in the Park i Mindeparken. Konceptet er enkelt – I melder jer til, går en kilometer i parkens grønne omgivelser, og før, under og efter er der sjove og spændende indslag for de små. Overskuddet fra entreindtægterne går til Børneulykkesfondens forebyggende arbejde.

A Walk in the Park, Mindeparken, søndag den 27. august klokken 10-14.

Motor Mille i Friheden
I løbet af Aarhus Festuge har Tivoli Friheden også spændende arrangementer på programmet. Lørdag den 26. august er det Danseskolernes Dag i Friheden, og søndag den 27. august kommer Motor Mille forbi og underholder. Søndag den 3. september kommer Christian og Ramasjang Mysteriet forbi.

Tivoli Friheden, 27. august og 3. september – begge dage klokken 14. Danseskolernes dag er fra klokken 12-15.

Minifestival for teenagere
Festugens minifestival Smells Like Teens, som er målrettet de 13-17-årige, præsenterer for 30 kroner store musikalske oplevelser og sjove comedy-acts. I år kan du opleve Noah Carter, Velvet Volume, Bogfinkevej+MONTI, Alexander Oscar, Maximillian, Thomas Warberg og Mark Le Fêvre.

Smells Like Teens spiller på forskellige dage fra 26. august til 2. september (klik her for spilletider, spillesteder, billetter og kunstnere)

Vesterbro Torv omdannes til grøn oase
Vesterbro Torv omdannes under Festugen til en fredelig grøn oase midt i byen med træer og et kæmpe vandfald. Kig forbi Vesterbrofaldet og nyd lyden og udsigten.

Vesterbro Torv, 25. august til 3. september klokken 16.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.