Festlig weekend presser trafikken

Festlig weekend presser trafikken

Illustration: Aarhus Kommune

Mere end en uges festligheder i Smilets By går i morgen i gang med indvielsen af de bynære havnearealer på Havnepladsen.

De store indvielsesfest er samtidig en tyvstart på Aarhus Festuge, der kører fra 25. august til og med 3. september.

De mange festlige events kan i perioder, og særligt i den kommende weekend, give forlængede rejsetider i og omkring midtbyen, skriver Aarhus Kommune på Facebook og  i en pressemeddelelse.

Tag afsted i god tid
”Det bliver uden tvivl en af årets mest festlige weekender i Aarhus. Hvis man tager bilen, opfordrer vi til at lægge ekstra transporttid ind i planlægningen, så forsinkelser ikke kommer til at ødelægge oplevelsen,” siger Anne-Mette Secher, sagsbehandler i Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune.

Hun oplyser, at kommunen i den kommende weekend har givet tillladelse til ni større events, og dertil kommer en række mindre, som vil skabe liv i hele byen – blandt andet indvielsen af de bynære havnearealer torsdag og familiearrangementet A Walk in the Park søndag.

Søg mod p-husene
Derudover er der en række arrangementer, der kører weekenden over – blandt andet åben havn, Marselisløbet, Byens Scene i Mølleparken og masser af liv i Byparken.

Derfor opfordres bilister eksempelvis til at søge mod de store p-huse og p-pladser.

Her kan de to apps “Århus p-huse” og ”Parkering Aarhus” være en hjælp med op- lysninger om, hvor der er ledige pladser.

Ekstra cykelparkering
Som noget nyt opsætter Aarhus Kommune midlertidig cykelparkering tre steder i byen.

Cykelparkeringen bliver placeret på Dalgas Avenue, Europaplads og ved Toldboden.

Den midlertidige cykelparkering bliver stående til og med næste weekend, hvor Festugen slutter.

De ni store arrangementer i den kommende weekend er:

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.