Festival-kit for forældre: Fem uundværlige til pusletasken

Festival-kit for forældre: Fem uundværlige til pusletasken

Foto: Mai Helene Lykke/Kids Aarhus

Festivalsæsonen er over os!

Og hvis du har planer om at tage afkommet med på en af sommerens musikfester, så læs med her, hvor vi guider dig til det essentielle forældre-festival-kit:

1. Høreværn. Når musikken pumper ud af højtalerne, kan du godt være sikker på, at det lyder endnu højere i dit barns følsomme ører, end det gør i dine. Høreværn er derfor et absolut must, hvis junior skal med på festival.

Og selvom du ikke har købt endnu, så er det stadig muligt at finde et par babyhørebøffer i en fysisk butik i Aarhus – for eksempel i Babysam, Jagtstuen på Park Allé eller i Harald Nyborg. Gå efter mærker som Baby Banz eller Peltor.

2. Solcreme. Solbeskyttelse er særlig vigtig i forhold til børn, og derfor skal I have mindst faktor 15 på hjemmefra. Husk pauser fra solen og skygge mellem klokken 12-15. Du kan finde solcremer uden kemi, Svanemærket samt Astma- og Allergimærket solcreme i denne test fra Forbrugerrådet Tænk.

3. Solhat. Solcremen gør det ikke alene – medbring din egen skygge i form af solhat og tøj, der dækker kroppen. Husk, at en kasket ikke beskytter nakken. Solhatte findes i mange former og afskyninger, og et godt sted at lede er i byens børnetøjsbutikker eller online. Søg på “bøllehat” eller “sommerhat”.

4. Regntøj. Okay – indrømmet. Den største halvdel af sommeren pisser det jo alligevel ned, så mon ikke regnen også kigger forbi festivalen på et tidspunkt? Husk derfor regnslag (både til dig selv og barnevogn/klapvogn) og gummistøvler (der er jo alligevel masser af plads under vognen).

5. Drikkedunk. Uanset, om solen brager eller regnen siler, så skal der væske til. Derfor en god drikkedunk, som dit barn kan drikke af, guld værd. Det er ikke tilladt at tage vand med ind på pladsen – men du må gerne tage den tomme drikkedunk med ind, og fylde den op ved de gratis drikkevandsposter.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.