Fem gode grunde til at flytte til Silkeborg

Fem gode grunde til at flytte til Silkeborg

Foto: Silkeborg Kalder

SPONSORERET INDLÆG

Har du også efterhånden opgivet at finde en lejlighed i Aarhus, hvor hele familien kan bo – og ser du opgivende til, mens huspriserne bare fræser i vejret, uden du kan nå at få et ben til jorden?

Så burde du måske overveje at kigge lidt længere væk. For bare 35 km væk ligger Silkeborg i det smukke søhøjland – og med den nye Silkeborgmotorvej, kan du komme fra Aarhus til Silkeborg på bare 20 minutter.

Silkeborg Kommune har samlet alle de gode grunde til, at du skal flytte til Silkeborg her.

Vi har sakset de fem bedste til dig.

1. Bo billigere end i Aarhus
Hvis du flytter familien til Silkeborg, sparer du i gennemsnit 7603 kroner pr. kvadratmeter, sammenlignet med boligkøb i Aarhus Kommune. Byen har boliger til enhver pengepung, uanset om du vil bo med søudsigt eller i centrum.

Pt. er der mere end 700 boliger til salg i Silkeborg.

2. Bo midt i jobmulighederne
Med bopæl i Silkeborg får du tid og overskud til at passe både jobbet og familien. Der er gode karriereveje i kommunen, og den nye Silkeborgmotorvej betyder, at du kan nå over en halv million jobs inden for en times kørsel, og stadig nå hjem for at hente ungerne i kommunens mange, gode skoler og daginstitutioner.

Der er 27 folkeskoler og 60 daginstitutioner i kommunen – og 70 legepladser.

3. Et aktivt liv
Naturen i Silkeborg er både enestående og yderst tilgængelig – byen ligger i søhøjlandet, omkranset af søer og skov, en natur, der danner rammen om mange akviteter i silkeborgensernes hverdag.

Du kan svømme i søerne, cykle i bakkerne, som rummer nogle af Danmarks allerbedste mountainbikeruter, løbe i skovene, spille golf med udsigt og tage på udflugt i det smukke landskab.

4. Gode rammer om familielivet
Det er trygt at være familie i Silkeborg Kommune. Byerne er solidt bundet sammen af sikre veje, busforbindelser og et stort net af cykelstier.

Skoler, institutioner, fritidsaktiviteter og dagligvareforretninger er ligger i lokalområder, så du aldrig har særligt langt til de vigtigste ting i hverdagen.

5. Tæt på familie og venner
I Silkeborg bor du midt i Danmark, og derfor også tæt på din familie og venner. Hvis bedsteforældrene bor i Herning, Viborg, Randers, Horsens, Skanderborg eller Aarhus er der maks. én times kørsel.

Silkeborg Kalder hjælper også nye borgere med at få gang i det sociale liv – for eksempel med Silkeborg Kalders Pigepanel.

Gave til dig – og din familie
Som lidt ekstra krymmel på vaffelisen, får du nu – en gratis børnepakke med legetøj (du klikker bare på linket og tilmelder dig, så er boligpakken med legetøj til ungerne på vej).

Mød Steffen og Camilla
Indenfor de sidste par år er flere aarhusianske børnefamilier rykket til Silkeborg.

Herunder kan du møde 32-årige Steffen og 31-årige Camilla, der er flyttet fra Aarhus til Silkeborg. Her fortæller de om deres møde med Silkeborg, og hvorfor de valgte at flytte.

Siden videoen blev optaget har også Steffen fået job i Silkeborg.

Han arbejder som chefkonsulent i rådgivningsvirksomheden Reflexio med kontor i det centrale Silkeborg. Camilla er ansat som økonomikonsulent i Silkeborg Kommune.

Parret har to piger på henholdsvis halvandet og fire år. De bor i Alderslyst, som er et boligområde centralt i Silkeborg by.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.