Kids Aarhus store FASTELAVNS-guide

Kids Aarhus store FASTELAVNS-guide

Foto: Pixabay
Fastelavn er lige straks over os med udklædning, tøndeslagning, kattekonger og kattedronninger.
Her på Kids Aarhus guider vi dig til byens hyggeligste arrangementer for små og store børn.

Slå katten af tønden i Centergaden

Centergaden i Viby Centeret bliver omdannet til en festlig alle med pynt og fyldte tønder, når der lørdag den 10. februar er tøndeslagning for børn. Det er gratis at være med, og der er fastelavnsboller til de første 100 børn, som kommer udklæde ifølge med en voksen. Der kåres kattekonger og kattedronninger i aldersgrupperne 3-5, 6-8 og 9-12 år.
Viby Centret, Viby Ringvej 10, 8260 Viby J, lørdag den 10. februar klokken 11-12

Fastelavn på biblioteket i Risskov
Tag dit yndlingsfastelavnskostume på og vær med til en hyggelig formiddag på biblioteket, når der traditionen tro slås katten af tønden på Risskov Bibliotek. Arrangementet er gratis, men billetter skal bookes på forhånd via dette link.

Fastelavn på biblioteket, Risskov Bibliotek, Fortebakken 1, 8240 Risskov, lørdag den 10. februar klokken 11-13

LÆS OGSÅ: 10 kostumer, der bliver et sikkert hit på rasleturen

Fastelavnsfest med Musikskolen Laura
Musikskolen Laura inviterer alle børn i alderen mellem 0-6 år til fastelavnsfest med Skrallebang på DOKK1. Her skal der synges, danses, leges, hygges og slås katten af tønden. Skrallebang underholder og laver lege med både børn og voksne. Der vil være tøndeslagning i Store Sal for både store og små.
Fastelavnsfest med Musikskolen Laura, DOKK1, Store Sal, lørdag den 10. februar klokken 14-15.30. Gratis, men krævet billet, som kan bestilles her

 

Slå katten af tønden i Kvickly i Viby
Kvickly i Viby lægger rammer til, når der søndag den 11. februar skal slås af tønden. Bag arrangementet står Danish Garrison 501st Legion, som er en gruppe af Star Wars-entusiaster. Deltagere ved tøndeslagingen kan derfor godt glæde sig til ekstra god Star Wars-stemning på dagen.

Tøndeslagning, Kvickly Viby, Ringvej Syg 100, 8260 Viby J, søndag den 11. februar klokken 10-13. Gratis

Gå efter kattekongetitlen i IKEA
Nu har dine børn chancen for at få kattedronningen og det halve IKEA, når det svenske varehus i weekenden lægger lokaler til en fastelavnsfest. Tøndeslagningen foregår i restauranten, hvor der er præmier til de to bedst udklædte børn.

Fastelavn i IKEA, Graham Bellsvej, 8200 Aarhus N. Søndag den 11. februar klokken 10.30. Gratis

Fastelavn i Storcenter Nord
Træk i dit flotteste, skøreste eller vildeste fastelavnskostume, når BR og føtex inviterer til tøndeslagning og fastelavnsbollespisning. Der er tøndeslagning for de 1-3 årige klokken 11 ved BR , for de 4-8 årige klokken 12, og for de 9-14 årige klokken. For de to ældste grupper foregår tøndeslagningen på centertorvet foran Legelandet. Kattekonger og kattedronninger kåres efter alle tøndeslagninger – der er selvfølgelig også præmier til de bedst udklædte. føtex deler gratis fastelavnsboller ud til børn i følge med en voksen.

Fastelavn i Storcenter Nord, Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N, søndag den 11. februar klokken 11-14.

Børnefastelavn i Aarhus Boulders
Søndag den 11. februar er der fastelavnsfest i børnehøjde i klatrehallen hos Aarhus Boulders. Der vil på dagen være bygget nye børneproblemer på børnevæggen, så børnene kan slå sig løs, før de skal slå løs på tønden. Festen vil være en kombination af kostumer, klatring og køller. Når tønden er gået helt fra hinanden kåres kattekongen og kattedronningen. Børnevæggen åbner klokken 12, mens tøndeslagningen går i gang klokken 13.

Fastelavn hos Aarhus Boulders, Graham Bells Vej 18A, 8200 Aarhus N, søndag den 11. februar klokken 12-14. 

LÆS OGSÅ: 10 kostumer, der bliver et sikkert hit på rasleturen

DGI-Huset kombinerer Sjov Søndag med fastelavn
Det er efterhånden ved at være en tradition, at DGI-Huset indbyder til fastelavnsfest i forbindelse med Sjov Søndag. Det sker også i år, hvor der er lagt op til en kombination af klassisk søndagssjov og tøndeslagning for store og små. Billetter á 50 kroner kan købes via dette link.

DGI-Huset, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 12-15. Kræver billet

Fastelavn med optog gennem Øgaderne
Traditionen tro byder fastelavnssøndag på tøndeslagning og optog gennem, når Børnenes Jord arrangerer fastelavnsfest. Festlighederne starter klokken 13 på Børnenes Jord. Der lægges ud med optog, og herefter slås katten af tønden. Der er gratis fastelavnsboller til alle børn.

Fastelavnsfest på Børnenes Jord, Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 13

Foto: Mai Lykke / Kids Aarhus

Fastelavnsgudstjeneste i Skt. Lukas Kirke
Kom udklædt, og vær med til gudstjeneste, tøndeslagning og kaffeselskab uanset om du er 0 eller 100 år. Det foregår i Skt. Lukas Kirke, hvor fastelavnsgudstjenesten arrangeres i samarbejde mellem Sankt Lukas Kirke, Sct. Pauls Kirke og spejderne fra FDF. Festen starter i kirken, og efterfølgende er der både tøndeslagning, kaffe og fastelavnsboller ude og inde. Alle er velkomne, og det er gratis at være med.

Fastelavnsgudstjeneste, Skt. Lukas Kirke, Ingerslevs Boulevard, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 13-16. Gratis

Fastelavnsoptog, gudstjeneste og tøndeslagning
Langenæskirken arrangerer fastelavns søndag optog, gudstjeneste og tøndeslagning. Festlighederne starter ved Langenæsbageren klokken 13.40, hvorefter alle går i optog ned gennem Langenæs Allé, mens der synges fastelavnssange. Optoget slutter i kirken, hvor der er fastelavnsgudstjeneste ved Niels Berthelsen klokken 14. Efter gudstjenesten slås katten af tønden, og der er fastelavnsboller til alle.

Optog, gudstjeneste og fastelavnsfest i Langenæskirken, Kirkedammen 2, 8000 Aarhus C, søndag den 11. februar klokken 13.40-15.30

Vi opdaterer denne guide løbende. Hvis du har et fastelavnsarrangement, du gerne vil have med på listen, så send en mail til mai@kidsaarhus.dk

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.