Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

Faglærte skal få flere unge i erhvervsuddannelse

Foto: Pixabay

En ny samarbejdsaftale mellem LO Aarhus og Børn og Unge, Aarhus Kommune, skal få flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsrettet ungdomsuddannelse og senere en erhvervsuddannelse.

Danmark risikerer i de kommende år at mangle faglært arbejdskraft, og situationen er, at alt for få unge vælger i dag en erhvervsrettet uddannelse efter folkeskolens 9. eller 10. klasse.

Pilotprojekt for udskolingen
Den nye samarbejdsaftale etablerer et pilotprojekt, som i første omgang omfatter 33 udskolingsklasser fra blandt andet i det vestlige Aarhus, Viby og Tranbjerg samt Rundhøjskolens 10.-klassescenter.

Et centralt punkt i aftalen er inddragelsen af faglærte medarbejdere på virksomheder i Aarhus, som vil indgå i konkrete forløb med eleverne som eksempelvis gæstelærere, rollemodeller, i praktikforløb eller ved at give sparring på uddannelsesønsker.

Fede fremtidsmuligheder
”En erhvervsuddannelse giver masser af fantastiske fremtidsmuligheder, og det er helt afgørende, at vi får flere til at vælge det spor i livet. Derfor er jeg glad for samarbejdsaftalen, hvor vi sammen med LO og LO’s medlemmer kan åbne flere unges øjne for at vælge den vej i arbejdslivet,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Ambitiøs aftale
”Det er en meget ambitiøs aftale, vi har indgået med Aarhus Kommune. Det er LO-fagbevægelsens stærke samarbejde med arbejdsgiverorganisationerne og virksomhederne i Aarhus Kommune, som giver i hundredvis af skoleelever mulighed for at få det autentiske møde med faglærte medarbejdere på rigtige arbejdspladser”, siger Ole Christiansen, formand for LO Aarhus.

Med samarbejdsaftalen vil de enkelte skoler udvikle og afprøve forskellige samarbejder med arbejdspladser og erhvervsuddannelser, som giver viden om, hvad der virker. Samtidig er det målet, at flere unge fra de deltagende skoler vælger en erhvervsrettet ungdomsuddannelse.

Aktiviteterne gennemføres sideløbende med et samarbejde med Aarhus Håndværkerforening, Erhverv Aarhus og Dansk Byggeri Østjylland.

 

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.