Få mere plads til børnene – 4 ting du skal gøre, når...

Få mere plads til børnene – 4 ting du skal gøre, når det er tid til en større bolig

Der kan være rigtig mange grunde til at finde en større bolig. Familieforøgelse er nok et af de hyppigste grunde til at man kigger efter en ny rede. Det kan være der er et eller flere børn på vej, det kan også være at børnene er vokset sig for store til det lille børneværelse. Vi guider dig til, hvad du skal huske når du kigger efter et nyt hjem til dig og familien.

Få styr på jeres økonomi

En familieforøgelse er generelt dyrt. Du skal ikke bare tænke på at der er endnu en mund at mætte, der skal også være plads til en ekstra person. Det er derfor vigtigt at I har styr på jeres økonomi, inden I begynder at kigge efter bolig. Hvor mange penge har I til rådighed og hvor stor er jeres nuværende opsparing? Lav et budget så du ved, hvordan I bruger jeres penge hver måned. På den måde, kan du nemt få et overskueligt overblik over, hvor mange penge I bruger, og hvor meget I har råd til at betale af, hver måned.

Når man flytter, er det ikke kun det nye hjem som koster en del. Man ønsker som reelt også nyt inventar, som passer til hjemmets rammer. Hvis I har lånt jeres maksimum på banklån, og de derfor ikke vil låne dig flere penge, kan du låne et pænt beløb hos Ikano Bank.

 

Spred budskabet

Når I kender jeres rådighedsbeløb, kan I begynde at kigge efter en ny bolig. Det er her I skal huske at fortælle alle I jeres netværk at I søger en bolig. Lav opslag på Facebook, om hvad I helt specifikt leder efter. Hvor mange værelser I ønsker, boligtype og områdepræferencer. Mind jeres venner, familie og kollegaer, om at i søger bolig. Derved kan de nævne jer, hvis de kender nogen som er ved at sælge.

 

Skaf en boligadvokat

Det er også meget fornuftigt, at anskaffe sig en boligadvokat. De håndterer alt papirarbejdet og kigger din købsaftale grundigt igennem, inden du skriver under. Hvis ikke du kan nå at læst købsaftalen igennem inden du skriver under, kan du sørge for at få et advokatforbehold i købsaftalen, så du kan komme ud af aftalen uden omkostninger. De kan også være behjælpelige, hvis du står til at skulle sælge din bolig. Hos Hviid Advokater, kan du få kompetent vejledning og hjælp til det juridiske, vedrørende boligkøb og salg af bolig.

En boligadvokat fungerer som din uafhængige rådgiver, når du står med et salg eller køb af bolig. Udover at læse købsaftalen grundigt igennem, hjælper en boligadvokat dig også med rådgivning ved boliglån. Her kan I undgå en masse faldgruber, da boligadvokaten bevirker til at I ikke får nogle negative og uventede overraskelser.

 

Værdiforøg dit hus

Hvis du står og skal sælge dit nuværende hus, for så at flytte ind I dit nye hjem, kan du med fordel læse med her. Du kan sagtens foretage ændringer, som kan gøre dit nuværende hus mere attraktivt for købere, og på den måde, få det solgt hurtigere, og til en højere pris. Hvor stor en ændring eller renovering I vil foretage jer, kommer selvfølge an på husets stand, og hvad jeres forventning er til indtjening af huset. Der er dog små ændringer, som kan gøre huset mere indbydende.

Sørg for at der ser lyst og åbent ud. Hvis nogle af værelserne trænger til en omgang maling, er det en god idé at få det gjort. Mal mørke vægge og loftet i en lys farve. Det hjælper til at reflektere lyset. Derudover fjern alt som dækker vinduerne, og sørg for at pudse dem grundigt inden åbent hus. Træk gardinerne fra og luft grundigt ud.

 

Hvis du tænker at foretage større renovationer, er det anbefalet at lave ekstraværelser, køkkenalrum eller et ekstra badeværelse. Disse slags renovationer, er fornuftige, da de vil gøre dit hus mere attraktivt for familier. En større renovation kræver lidt mere arbejde og hos J-Jensen kan du leje forskellige værktøjer, til renovering m.m. du kan for eksempel leje containere, håndværktøj og specialværktøj.

 

Avatar
ANNONCØRINDHOLD Denne artikel er skrevet og indrykket af en Kids Aarhus Brand Partner og kan indeholde affiliate links. Kids Aarhus har intet med produktionen af artiklen at gøre.