Eventyropera for børn kommer til Aarhus

Eventyropera for børn kommer til Aarhus

Foto: Kåre Viemose / Den Jyske Opera

Den Jyske Operas eventyropera “Hug en hæl og klip en tå” kommer onsdag den 15. november til Bora Bora i Aarhus,

Børneoperaen er inspireret af Brødrene Grimms eventyr og Rossinis opera om Askepot, men byder på sit helt eget persongalleri.

Ingen Askepot
Her er ingen prins og store balscener. Til gengæld er det en skør, sjov og rørende fortælling om søskendejalousi, forældreambitioner, drømme og længsler.

“I operaen er der ingen Disney-agtig Askepotfigur og kun en enkelt lille mus. Men temaet om tre sammenbragte søstre og deres modstridende drømme og længsler foldes ud på sjov og rørende vis”, siger producent for børneopera på Den Jyske Opera og tekstforfatter, Birgitte Holt Nielsen.

Hun fortæller, at med børneoperaen har Den Jyske Opera med forestillingen har forsøgt at skabe en fin indgang til operaens verden for børn.

“I “Hug en hæl og klip en tå” mødes børn og opera i øjenhøjde”, siger hun.

Musik fra Askepot
Musikken fra forestillingen hugget og klippet fra Rossinis opera “Askepot”, men symfoniorkesteret er udskiftet med en harmonika.

Musikken er arrangeret af Branko Djordjevic , der også selv med virker som musiker.

De fire roller spilles og synges af operasangere fra Den Jyske Operas kor.

Billetter kan bestilles her.

Mai Lykke
Mai Helene Lykke, redaktør på Kids Aarhus. Mor til en pige på fem år. Tidligere nyhedsjournalist, redaktør og kulturskribent på flere dagblade og magasiner. Skriver helst om børn, forældreskab og kultur - og alt det, der ligger derimellem. Holder meget af Aarhus og elsker at dele den med min familie.